07. 04. 2009

KPMG ve střední a východní Evropě zřizuje oddělení pro restrukturalizaci nemovitostí v čele s Georgem Lesliem

George Leslie byl do nedávné doby odpovědný za akvizice ve střední a východní Evropě pro GLL Real Estate Partners GmbH. Má téměř patnáct let zkušeností s prací v oblasti nemovitostí převážně v Asii a střední a východní Evropě.

Během svého působení v GLL významně přispěl k úspěšnému zajištění přístupového fondu Accession Fund, registrovaného v Lucembursku pod hlavičkou SICAV[1] ve výši jedné miliardy eur hrubého kapitálu, který je obecně považován za jedno z nejkvalitnějších regionálních portfolií. George Leslie rovněž zodpovídal za rozmístění kapitálu pro různé fondy a investory v rámci řízení GLL.

Ve své nové pozici bude George Leslie řídit regionální útvar poskytující finančním institucím a dalším zainteresovaným stranám na nemovitostních a kapitálových trzích ve střední a východní Evropě integrované řízení rizik, restrukturalizace a služby související s obnovením hodnoty.

George Leslie říká: „Dlouhotrvající nadměrná likvidita a zhodnocení aktiv v posledních letech postupně utlumily restrukturalizace a opatření pro případ krize. Trh i vedení společností se však nyní více zaměřují na krizové situace. KPMG jako celosvětová síť členských společností patří mezi nejvýznamnější společnosti v regionu poskytující vysoce profesionální poradenské a transakční služby v tak nelehkém období, které nás čeká.“

A dodává: „Je mi potěšením, že budu spolupracovat s Františkem Dostálkem, řídícím partnerem KPMG Česká republika a předsedou a výkonným ředitelem KPMG ve střední a východní Evropě, i s celým týmem KPMG ve střední a východní Evropě.“