10. 01. 2022

Moneta jde proti proudu, od zítřka snižuje sazby nových i refinancovaných hypoték

Praha, 10. ledna 2022

Od úterního rána snižuje MONETA úrokové sazby u nově sjednávaných i refinancovaných hypotečních úvěrů. Při refinancování bude možné získat sazbu již od 3,54 % p.a., u nově sjednaných hypoték pak budou úrokové sazby začínat na 3,79 % p.a. Banka se tak rozhodla reagovat na prosincové změny v základních úrokových sazbách ze strany ČNB.

Na rozdíl od všeobecného očekávání přistoupí MONETA od zítřka ke snížení úrokových sazeb, a to o 10bps u nově sjednaných hypoték s fixací na 5, 7 a 10 let. U refinancování stávajících hypoték pak banka snižuje stávající sazbu o 15 bps při fixaci na 5 let, a o 10 bps při refinancování na 7 a 10 let. „Naším cílem je umožnit i přes stávající složitou ekonomickou situaci co možná největšímu počtu žadatelů realizovat plány o vlastním bydlení. Na druhou stranu jsme již na podzim zvedli sazby u našich spořicích účtů a termínovaných vkladů, čímž našim klientům umožňujeme, aby z růstu základních úrokových sazeb tak, jak je určuje Česká národní banka, především benefitovali. Tento razantní přístup ČNB nicméně vnímáme jako potvrzení její nezávislosti i soustředěné snahy zmírnit dopady tempa inflace a zajistit stabilitu finančního sektoru v České republice,“ uvedl v této souvislosti předseda představenstva Monety Tomáš Spurný.

Úrokovou sazbu 2,5 % ročně nabízí MONETA u spořicích účtů do výše jednoho milionu korun již od listopadu loňského roku. Ve stejné době banka zvedla sazby i svých termínovaných vkladů sjednaných na 12 měsíců, a to na 2,5 % ročně.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek