23. 04. 2021

MONETA vylepšila podmínky pro zájemce o půjčku na financování družstevního bydlení

MONETA Stavební Spořitelna připravila nové podmínky pro zájemce o překlenovací úvěr na pořízení družstevního bydlení, kdy se po klientovi nevyžaduje ručení nemovitostí ani nutnost vlastních úspor. U překlenovacího úvěru Půjčka ProBydlení je nově od 19. 4. prodloužena délka splatnosti úvěru z 22 na 25 let. Příznivou novinkou je též zvýšená maximální částka úvěru z 1,5 milionu Kč na 2,5 milionu Kč.

„Prodloužení délky splácení úvěru pomůže klientovi zajistit nižší měsíční splátky, ale zároveň se zachovává jistota neměnnosti její výše po celou dobu splatnosti. I za těchto nových podmínek tak zůstává sazba úvěru 3,89 % ročně, aniž bychom od klienta požadovali plnění dalších podmínek k jejímu získání. Těmito novými parametry se naše Půjčka ProBydlení za účelem financování družstevního bydlení zařazuje mezi nejzajímavější nabídky na českém trhu,“ říká Jiří Procházka, produktový manažer MONETA Stavební Spořitelny.
Dalším způsobem, jak financovat družstevní bydlení je kupodivu i hypotéka. Základním problémem družstevního bytu je, že kupující se nestává majitelem nemovitosti, ale pouze podílu v družstvu s právem k nájmu těch daných bytových a nebytových prostor. Právě proto není možné si na koupi takového bytu vzít hypoteční úvěr v případě, že klient potřebuje použít nově nabytý majetek jako zástavu.
„Řešením je použít jako zástavu jinou nemovitost. Podmínkou není dokonce ani samotné vlastnictví nemovitosti. Zaručit se za klienta mohou domem nebo bytem třeba rodiče. Toto řešení má dokonce jednu výhodu. Pokud je možné zastavit nemovitost výrazně vyšší hodnoty než kupovaný byt, může klient docílit výrazného snížení úroků u hypotéky, které u nás začínají na 1,89 % ročně,“ říká Tomáš Kostrhoun, senior manažer hypoték, Product & Marketing, MONETA Money Bank.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu