Nová panevropská platforma pojišťovny Aviva se odrazí i ve změně jejího českého vedení

Generální ředitel a předseda představenstva Karel Veselý tak opustí společnost po 13 letech, v jejichž průběhu postupně zastával odborné a manažerské funkce v různých oblastech pojišťovny. Ředitel pro obchodní rozvoj a člen představenstva Libor Novák je rovněž dlouholetým zaměstnancem pojišťovny a Josef Holub, který zastává funkci finančního ředitele a člena představenstva, pracoval pro Aviva od jejího vstupu na zdejší trh v roce 1997. Provozní ředitel a člen představenstva Karel Dejmek, který pracoval v Aviva také od roku 1997, ukončil své působení u Aviva již k 31. prosinci 2009.

V mezidobí bude stávající vedení i nadále standardně plně zajišťovat veškerou agendu spojenou s řízením a chodem pojišťovny. Zajistí také předání zodpovědností novému budoucímu vedení, jehož struktura a funkce budou již odrážet nový panevropský model řízení (viz tisková zpráva pojišťovny z 27. října 2009).  Skupina Aviva hodlá v České republice působit i nadále právě prostřednictvím nové panevropské platformy se sídlem v Irsku. České zastoupení Aviva má sehrát v rámci evropského transformačního procesu určitou testovací roli, jejímž prostřednictvím má také dojít k praktickému odzkoušení některých prvků nového evropského modelu Aviva.

Aviva v České republice zaznamenala v uplynulých několika letech dynamický obchodní růst díky rozvoji interní obchodní služby i externích obchodních kanálů. “Jsem potěšen, že nové vedení bude moci navázat i na rok 2009, kdy pojišťovna dosáhla navzdory ekonomické recesi dosud rekordního počtu nově uzavřených pojistných smluv při tradičně vysoké kvalitě pojistného kmene,” řekl odcházející generální ředitel Karel Veselý.