06. 05. 2010

Novinka v nabídce ČMSS je zajímavou alternativou kapitálového životního pojištění

Pokud si klient sjedná pojištění spořicí fáze, pojišťovna v případě úmrtí pojištěného vyplatí částku, kterou zbývá naspořit do cílové částky stavebního spoření. Ve spojení s výhodami stavebního spoření je tak pojištění spoření zajímavou alternativou kapitálového životního pojištění. „Pojištění spořicí fáze nabízí v České republice pouze ČMSS a jedná se o zcela transparentní řešení. Klientovi je totiž v každém okamžiku přesně známo, kolik investuje do pojištění a kolik vkládá do spoření,“ poznamenal k výhodám nové nabídky místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

Maximální pojistná částka na jednu žádost o pojištění činí 3 miliony korun. Výše pojistného je závislá na věku, pohlaví a výši pojistné částky, přičemž příspěvek na pojištění se při pravidelném spoření nebo splácení úvěru každý rok snižuje. Pro vstup do pojištění není třeba lékařské osvědčení o zdravotním stavu, stačí vyplnit zdravotní dotazník. Minimální věk pro vstup do rizikového životního pojištění je 18 let a maximální věc pro přistoupení k pojištění 65 let.