19. 07. 2010

Novým členem České rady pro šetrné budovy se stala OKIN GROUP

„V radě jsme první společností oborově zaměřenou na integrovaný facility management. Rádi bychom se v této neziskové organizaci podělili o zkušenosti se správou certifikovaných zelených budov,“ říká Ivan Puchmeltr, projektový manažer OKIN GROUP, a dodává: „V České republice jsou zatím jen dvě certifikované ekologické stavby. Jsou jimi centrála ČSOB v Radlicích a budova Nordica v Ostravě. Obě má naše společnost ve své správě.“

Členství v radě umožní společnosti aktivně se podílet především na přípravě nových projektů, které budou realizovány jako ekologicky udržitelné objekty, a to i po obchodní stránce. Členství má však přínosy i pro firemní zákazníky. „Díky přímým kontaktům na další členy rady, jako jsou výrobci technologických zařízení a spotřebičů, jsme schopni našim zákazníků nabídnout nejnovější technologie pro rekonstrukce a úpravy,“ uzavírá Puchmeltr.

Výstavba ekologicky šetrných budov pozitivně ovlivňuje stav životního prostředí, o které se OKIN GROUP od svého vzniku intenzivně zajímá. Dle interních průzkumů firmy jsou dnes největším znečišťovatelem ovzduší právě administrativní objekty.

K oficiálnímu přijetí a převzetí certifikátu člena rady proběhlo 4. června 2010 v Národní technické knihovně.

19. července 2010