06. 01. 2009

Pavel Vaněk novým předsedou představenstev společností Wüstenrot v České republice

Představenstva všech společností Wüstenrot jsou od 1. ledna tříčlenná. Představenstvo Wüstenrot – stavební spořitelny tvoří Pavel Vaněk (předseda) a JUDr. Pavel Pektor a Lars Kohler (členové). Také představenstvu Wüstenrot hypoteční banky a.s. předsedá Pavel Vaněk a jeho členy jsou Ing. Jan Vlček a Lars Kohler.

Představenstva Wüstenrot, životní pojišťovny a.s. a Wüstenrot pojišťovny a.s. mají identické složení, a to Pavel Vaněk (předseda), Dr. Harald Mayer-Rönne a Ing. Anna Petiková (členové).

Nově zvolený předseda představenstev Pavel Vaněk (40) nastoupil do české finanční skupiny Wüstenrot jako generální ředitel dnem 1. září 2008. Předtím působil celkem 16 let v pojišťovacích společnostech, které jsou dnes součástmi pojišťovny Uniqa, z toho v letech 1998 – 2007 v České republice ve funkci člena představenstva a obchodního ředitele.

Nový člen představenstva Lars Kohler (49) vystudoval ekonomii na mnichovské univerzitě a svoji profesní kariéru spojil s bankovnictvím. Posledních 10 let byl ředitelem odboru controllingu a řízení rizik v německé stavební spořitelně Wüstenrot.