21. 08. 2008

Pojistné VIG ČR v pololetí vzrostlo o sedm procent na 18,6 miliardy Kč

Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, se na úspěšných pololetních výsledcích podílela meziročním růstem pojistného o 929 milionů Kč (6,2 procenta) na celkových 15,9 miliardy Kč, což představuje tržní podíl 23 procent. Hrubý zisk dosáhl podle českých účetních standardů (ČÚS) výše 707 milionů Kč, což je obdobná výše jako loni.

V neživotním pojištění vzrostlo pojistné Kooperativy v lednu až červnu 2007 v meziročním porovnání o 619 milionů Kč (na celkových 12,4 miliardy Kč), což je největší přírůstek pojistného v tomto segmentu na trhu. Předpis Kooperativy vzrostl meziročně o 5,3 procenta.

Solidní tempo růstu – 9,8 procenta – vykázala Kooperativa rovněž v životním pojištění, kde předpis pojistného dosáhl 3,5 miliardy Kč. Segment jednorázově placeného životního pojištění vzrostl meziročně o 10,3 procenta na celkových 949 milionů Kč a v oblasti běžně placeného pojištění dosáhla Kooperativa růstu o 9,6 procenta na celkových 2,5 miliardy Kč.

REKLAMA

Počet pojistných smluv Kooperativy v pololetí dosáhl 3,78 milionu kusů a počet klientů přesáhl dva miliony.

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (ČPP), dosáhla v letošním pololetí celkového předepsaného pojistného 2,8 miliardy Kč, což je meziročně růst o 12,5 procenta. Tržní podíl firmy činil 4 procenta a hrubý profit se v lednu až červnu 2008 zvýšil podle ČÚS meziročně o více než 20 procent na 119 milionů Kč.

V neživotním pojištění vykázala ČPP růst o 9,7 procenta na více než dvě miliardy Kč. Největší zásluhu na tom má pojištění vozidel, kde především v povinném ručení přibylo v meziročním srovnání do kmene ČPP 100 tisíc pojištěných vozidel. V životním pojištění vykázala firma růst o více než 20 procent na 741 milionů Kč.

ČPP spravuje celkem pro více než 600 tisíc klientů přes jeden milion pojistných smluv.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek