Pojišťovna České spořitelny letos vyplatila za pojištění schopnosti splácet 203 milionů korun

Celkem evidujeme téměř 700 000 aktivních pojištění, téměř každý třicátý pojistník pak žádá o pojistné plnění. Částka vyplacená za klienty stoupla oproti roku 2010 o více než 100 %,“ říká Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů Pojišťovny České spořitelny. „K 30. 11. 2011 jsme našim klientům, kteří mají k některému z bankovních produktů sjednané pojištění schopnosti splácet a zažádali si o pojistné plnění, jen za letošní rok vyplatili více než 203 milionů korun. Nejčastěji za klienta hradíme splátky při jeho dlouhodobé pracovní neschopnosti.“

Pojišťovna České spořitelny nabízí klientům pojištění schopnosti splácet u několika finančních produktů České spořitelny. Každoročně stoupá počet uzavřených pojistek v řádech jednotek procent, přímo úměrně stoupá i počet žádostí o pojistné plnění. K 30. 11. 2011 pojišťovna vyhověla více než 20 000 žádostem, podmínky pro poskytnutí pojistného plnění nesplňuje každý desátý žadatel. Nejčastějším důvodem nevyplacení pojistného plnění jsou nekorektní prohlášení žadatelů, která se týkají zdravotního stavu klienta při vstupu do pojištění.

Pojištění schopnosti splácet je součástí různých typů úvěrů, hypoték, kreditních karet a Osobního účtu České spořitelny. Klienti mohou v základních variantách získat pojištění pro případ smrti z jakýchkoliv příčin, invalidity 3. stupně a pojištění pracovní neschopnosti, v rozšířeném krytí také pojištění případné ztráty zaměstnání. Největší zájem je dlouhodobě o pojištění pracovní neschopnosti.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu