24. 06. 2009

Poštovní spořitelna sbírá žádosti o státní dotace

„Žádosti o dotace budeme sbírat nejen ve svých 50 finančních centrech, ale i na více než 600 pobočkách České pošty, konkrétně na poštách se třemi až pěti čtyřlístky,“ upřesňuje Jan Slanina, manažer útvaru Úvěry Poštovní spořitelny.

K financování záměru klientům poslouží Úvěr na bydlení, který je přímo určený na rekonstrukci
a modernizaci bydlení. V rámci programu Zelená úsporám tento úvěr umožní financování všech opatření (např. zateplení domu, pořízení a instalace kotle na biomasu, atd.). K jeho hlavním výhodám, kromě vynikajícího úročení, patří především možnost předčasného splacení bez poplatku a nízký poplatek za zpracování i vedení úvěrového účtu. Samozřejmostí je i možnost pojistit si úvěr proti neschopnosti splácet. Klienti budou moci využít také široké nabídky hypotečních úvěrů Poštovní spořitelny. „Na červenec jsme o oblasti hypoték připravili pro klienty ještě jednu výhodu – sazbu od 5,09 % p.a. pro hypotéky do 85 % zástavní hodnoty nemovitosti,“ doplňuje Jan Slanina.

Těm, kteří požádají o dotaci až po realizaci opatření, nabídne Poštovní spořitelna výhodné zhodnocení prostředků z dotace v podobě spořících produktů. K těmto účelům lze využít například Červené konto, které nabízí nadprůměrné úročení v kombinaci s minimálními poplatky, nebo termínované vklady s dobou trvání na dva roky a skvělým ročním fixním úrokem 3 %.

Úvěry na spolufinancování investice jsou připraveny i pro majitele bytových domů. O tyto úvěry lze zažádat na kterémkoliv finančním centru Poštovní spořitelny.

Sběr žádostí samozřejmě probíhá na všech místech i pro ty klienty, kteří si budou opatření financovat pouze z vlastních zdrojů. Od začátku července jsou informace o programu dostupné také na webu Poštovní spořitelny www.postovnisporitelna.cz.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek