10. 07. 2008

Předseda představenstva a generální ředitel společností Wüstenrot Dr. Wohlrabe odchází

Na valných hromadách společností Wüstenrot konaných dne 24. června byli jmenováni jeho nástupci. V představenstvu Wüstenrot – stavební spořitelny a.s. se jím stal Ing. Jan Vlček. Ve Wüstenrot, životní pojišťovně a Wüstenrot pojišťovně a.s. nahradil dr. Wohlrabeho ve funkci předsedy představenstva a generálního ředitele Dr. Harald Mayer-Rönne. Ve Wüstenrot hypoteční bance, a.s. zůstalo po odstoupení Dr. Wohlrabeho tříčlenné představenstvo. Do funkce jeho předsedy a současně generálního ředitele byl jmenován dosavadní člen – Ing. Jan Vlček.

Ing. Jan Vlček nastoupil v  roce 1994 do stavební spořitelny Wüstenrot jako finanční ředitel a tuto funkci vykonával až do roku 2007, kdy byl jmenován členem představenstva Wüstenrot hypoteční banky.

Dr. Harald Mayer-Rönne pracoval dlouhá léta v pojišťovnictví, mj. také v české pojišťovně Generali jako předseda představenstva. Ve Wüstenrot, životní pojišťovně, a.s. působí od dubna 2007. Do března 2008 byl členem jejího představenstva a poté se jako poradce významně podílel na založení Wüstenrot pojišťovny .