30. 10. 2008

Raiffeisen stavební spořitelna je nyní větší

Veškeré obchodní jmění zanikající společnosti přejde na Raiffeisen stavební spořitelnu (RSTS), která převezme i práva a povinnosti vyplývající ze všech dosud platných právních vztahů HYPO stavební spořitelny. Veškeré dosavadní smluvní dokumenty a jiné právní úkony zůstanou nadále platné a beze změn.

Sloučením Raiffeisen stavební spořitelny a HYPO stavební spořitelny došlo ke vzniku třetí největší stavební spořitelny na trhu s téměř jedním miliónem klientů. „Díky fúzi s HYPO stavební spořitelnou jsme nyní ještě stabilnější a silnější. Jsme schopni i v době současné krize našim klientům zajistit bezpečí jejich vkladů a jejich stálé zhodnocování, kvalitní služby a širokou nabídku úvěrových produktů s neměnnými podmínkami,“ řekl Jan Jeníček, předseda představenstva RSTS.

Skupina Raiffeisen se stala stoprocentním vlastníkem HYPO stavební spořitelny poté, co v listopadu 2007 zástupci společnosti Raiffeisen Bausparkassen Holding GmbH, která je mateřskou společností RSTS, podepsali se členy skupiny UniCredit, majiteli HYPO stavební spořitelny, smlouvu o nákupu sta procent akcií HYPO stavební spořitelny a.s.