Raiffeisen stavební spořitelna pomáhá dětským traumacentrům

RSTS Nadačnímu fondu Kolečko věnuje 50 korun za každý obchod, který uzavřela se svými klienty v posledních dvou měsících roku 2008. Každý klient, který uzavřel novou smlouvu o stavebním spoření, o překlenovacím úvěru, o úvěru ze stavebního spoření nebo smlouvu o zvýšení cílové částky stávající smlouvy o stavebním spoření a uhradil vstupní poplatek za uzavření smlouvy, tak pomohl zvýšit celkový objem pomoci zraněným a traumatizovaným dětem po vážném úrazu.

Dětské traumacentrum FN Hradec Králové použije finanční dar od NF Kolečko na nákup sady infúzních pump od firmy Braun a ovládací sady k perfuzoru pro Oddělení dětské chirurgie a traumatologie CDT FN Hradec Králové. Dětské traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem pořídí monitory vitálních funkcí s příslušenstvím pro Dětskou chirurgii – dětské úrazové centrum MN. Dětské traumacentrum Nemocnice České Budějovice, a.s. zakoupí mikrovrtačku od firmy Synthes AG s příslušenstvím pro Oddělení úrazové a plastické chirurgie CDT.

Spolupráce RSTS s NF Kolečko ve věci finanční podpory pro uvedená traumacentra je „druhou vlnou“ projektu „Rozsviťte raději dětské oči“, v rámci kterého byla na jaře roku 2008 částkou 1 milion Kč finančně podpořena dětská traumacentra v Praze-Motole, Brně, Ostravě a Plzni. „Jsme velmi rádi, že jsme i letos mohli přispět na dobrou věc a finančně podpořit dětská traumacentra, která pomáhají zraněným dětem k úspěšnému uzdravení a návratu do normálního života,“ řekl Ing. Jan Jeníček, předseda představenstva RSTS.