15. 12. 2008

Raiffeisenbank ruší poplatky, které klienti nejvíce kritizovali

Raiffeisenbank od dnešního dne ruší poplatek za změnu či zrušení trvalého příkazu, inkasa či služby SIPO prostřednictvím internetového bankovnictví u účtu eKonto. Doposud tento poplatek činil 30 korun. „V celé řadě internetových diskuzí naši klienti tento poplatek označovali za nejvíce nesmyslný. Proto jsme se rozhodli na jejich kritiku reagovat a poplatek rušíme, je to malý předvánoční dárek pro naše klienty,“ komentoval změnu generální ředitel banky Lubor Žalman s tím, že úprava se týká i Podnikatelského eKonta. Cena klesne rovněž při změně či zrušení trvalého příkazu na pobočce.

K dalším změnám v sazebníku dojde s účinností od 1. února. Nově banka ruší poplatek rovněž za informační zprávy zasílané emailem, tedy např. zprávy o pohybech na účtu či provedení transakce. Doposud byla taková zpráva zpoplatněna 3,90 Kč, nově bude zdarma.

Banka v  únorovém sazebníku dokončuje sjednocení cen pro původní účty Raiffeisenbank a eBanky a zároveň pokračuje ve své strategii zvýhodňování klientů využívajících přímé bankovnictví. Cena za odchozí platbu zadanou přes telefon tak u eKonta klesne z dosavadních 22,90 Kč na 13 korun, naopak cena za odchozí platbu zadanou na pobočce se zvyšuje z 22,90 na 33 korun. Cena za odchozí platby zadané přes internetové a GSM bankovnictví bude nově zaokrouhlena z 2,90 na tři koruny.

Vlajkovým účtem zůstává pro Raiffeisenbank úspěšný model eKonto. Na jeho struktuře se nic nemění, klient při splnění podmínek i nadále zdarma získává vedení běžného účtu se spořicím účtem, internetovým bankovnictvím, kartou a kontokorentem, zdarma má i příchozí platby a 2 výběry z bankomatu měsíčně. „Zájem o eKonto neustále roste, tento účet je pro nás prioritou. Více než 90 procent z nově příchozích klientů volí právě eKonto,“ dodal Lubor Žalman.

Mezi další únorové změny patří snížení poplatku při ztrátě osobního elektronického klíče z dosavadních 1800 Kč na 600 korun. Naopak u kreditních karet banka nově zavádí poplatek za využití služby cashback ve výši 10 korun, u debetních karet zůstává cashback nadále zdarma.

REKLAMA

Nový sazebník bude platný od počátku února 2009, jeho nové znění banka na svých internetových stránkách i pobočkách zveřejní nejpozději ke konci prosince.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu