22. 04. 2010

Subjekty:
Raiffeisenbank

Raiffeisenbank výrazně snižuje úrokové sazby hypoték

Raiffeisenbank s platností od dnešního dne výrazně zlevňuje své hypotéky. Zatímco doposud banka nabízela nejnižší úrokovou sazbu 5,19 procenta, nově mohou vybraní klienti hypotéku od Raiffeisenbank získat se sazbou až o 0,45 procentního bodu nižší, tedy od 4,74 procenta. „Snížení sazby pro nejlepší klienty o dvě desetiny není časově omezené, o dalších 0,25 procentního bodu sazba klesá všem našim klientům s výjimkou úvěrů s jednoletou sazbou v rámci akce trvající do konce června,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

Klientům s průměrnou hypotékou ve výši 1,8 milionu korun splatnou za 20 let tak měsíční splátka klesne přibližně o 253 korun.

Klienti Raiffeisenbank, kteří mají u banky účet nebo s ní např. spoří a investují, navíc mohou získat ještě výhodnější sazbu – pro tyto klienty tak nová sazba začíná již na 4,54 procenta. „V prvních měsících letošního roku jsme zaznamenali výrazný nárůst o naše hypotéky. Věříme, že tento pokles sazeb přispěje k dalšímu oživení hypotečního trhu. Zároveň je ale třeba zdůraznit, že v dlouhodobém výhledu nevidíme žádný prostor k výraznějšímu trvalému poklesu sazeb,“ dodal Jan Bureš.

Raiffeisenbank v letošním roce pro klienty připravila již několik zvýhodnění. Zavedla zcela novou, tzv. offsetovou, hypotéku, u které klient platí úroky jen z té části hypotéky převyšující jeho úspory
na spořicím účtu.

Na začátku roku  banka navíc snížila úrokové sazby a zároveň navýšila maximální možnou výši úvěru na 90% hodnoty zastavené nemovitosti. Na přelomu března a dubna navíc uspořádala tradiční hypodny, při kterých klienti mohli získat až 5000 korun za to, že si vezmou hypotéku od Raiffeisenbank.