22. 06. 2021

RSTS: Na dovolenou letos vyrazí o čtvrtinu méně Čechů

Sedm z deseti dovolenkářů se letos své pracovní volno chystá strávit v tuzemsku. I tak by ale neměli zapomínat na zabezpečení nemovitosti.

I letošní turistická sezóna bude netradiční. Zatímco pravidelně jezdívají alespoň na týden dovolené tři čtvrtiny Čechů (74 %), letos se jich vydá jen něco málo přes polovinu (56 %). Ukázal to průzkum, který si Raiffeisen stavební spořitelna nechala zpracovat u společnosti NMS Market Research.
Většina těch, kdo obvykle jezdí na dovolenou, ale letos to neplánuje, bude namísto toho doma (43 %), na chalupě (23 %) nebo u příbuzných (20 %). Asi desetina lidí plánuje vyčerpat méně dovolené (13 %) nebo si přivydělat na brigádě (11 %),“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.
Lidé, kteří se i v neobvyklé letní sezóně poznamenané proticovidovými opatřeními na dovolenou chystají, pak v sedmi z deseti případů preferují pobyt v tuzemsku.
„Pokud jedeme jen do penzionu v Beskydech, snadno zapomeneme na zabezpečení rizik. I při odjezdu na pár dnů je však třeba myslet na zabezpečení nemovitosti před haváriemi či vloupáním. Chci však zdůraznit, že při cestách v tuzemsku funguje i cestovní pojištění stejně, jako když klient vyrazí do zahraničí. Pokud dojde k úrazu nebo odcizení zavazadel ve vlaku či hotelu, či neúmyslně způsobíte někomu škodu, postupuje pojišťovna v zásadě stejně v zahraničí nebo v tuzemsku,říká Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny.
Kdo na zajištění nemovitosti nemyslel včas, může pořídit bezpečnostní zámky nebo domácí alarm. Dlouhodobým a skutečně kvalitním řešením je ale jedině investice do bezpečnostních dveří a oken.
„Jelikož lidé letos tráví více času doma, pouští se také do rekonstrukcí a úprav bydlení. To potvrzuje rekordní zájem našich klientů o úvěry na rekonstrukce. A právě teď je tak vhodná příležitost myslet i na stavební úpravy, které zvýší bezpečnost vaší nemovitosti, a zajistit si tak klidnou dovolenou do dalších let. Ať už je to právě výměna oken a dveří nebo třeba nové oplocení, můžete výhodně využít právě úvěry navázané na stavebko,“ dodává Petra.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek