Čtvrtek 02. července. Svátek má Patricie.

Skanska Central Europe představila nové vedení. Prezidentem pro Česko, Slovensko a Polsko je Michal Jurka

01.10.2019 06:10 Tisková zpráva: Skanska

Vedení společnosti Skanska Central Europe, sdružující od září českou, slovenskou a polskou jednotku, převezme v lednu 2020 nové vedení. Prezidentem skupiny je Michal Jurka, který nově po vedení české a slovenské jednotky převzal i polský trh.

• Skanska Central Europe vznikla letos v září spojením české, slovenské a polské jednotky za účelem lepší spolupráce a silnějšího postavení v celém regionu.
  • Finančním ředitelem nového management týmu bude od ledna 2020 Patrik Choleva ze Skanska Polsko; finanční ředitel české jednotky, Jiří Černík, ze společnosti Skanska odchází. Skupinu opouští i Katarzyna Skorupka-Podziewska, personální ředitelka Skanska Polsko. Personální ředitelkou pro celý region se stává Slavomíra Sedláčková z české jednotky.
  • Změnou projde i právní odbor, který nově povede Agnieszka Dzięgielewska-Jończyk ze Skanska Polsko.
  • Ředitelem divize Inženýrské stavitelství se stane Kamil Simka za polskou jednotku a Aleš Krupka za Česko. Divizi Pozemního stavitelství povede v Polsku Richard Burleigh a v Čechách Radek Vortel. Divizi Slovensko povede Miroslav Potoč a úsek Provozní efektivity Håkan Stenström.
  • Naším cílem je posílit pozici lídra v regionu střední Evropy a učinit spolupráci mezi jednotlivými jednotkami ještě efektivnější. Vznik nové jednotky Skanska Central Europe tak byl logickým krokem,“ řekl Michal Jurka, současný prezident Skanska pro Českou republiku a Slovensko.