28. 07. 2010

Stáhněte si výkresy nízkoenergetického rodinného domu zdarma

Společnost Príprava stavby s.r.o. ve spolupráci s poskytovateli financování bydlení a dotačním poradcem Zelená úsporám připravila společný projekt nízkoenergetického rodinného domu ENERGIA, který lze jednoduše upravit do pasivního standardu.

Rodinný dům ENERGIA je koncepčně připraven tak, aby jeho náklady na topení a ohřev teplé užitkové vody mohl dosáhnout až 226,- Kč měsíčně.* (cca 2711,- Kč ročně) .

Energia je jednogenerační rodinný dům typu Bungalow pro 3 až 5 osob navržený jako nízkoenergetický s propojenou kuchyní a halou, která slouží zároveň jako obývací pokoj. (otevřená dispozice). Z chodby lze vstoupit do tří samostatných ložnic, které představují klidovou zónu rodinného domu. Samozřejmostí je propojení obývacího pokoje s venkovní terasou či zahradou.  K objektu lze jednoduše přistavět pergolu či altán.

Prioritou při vytváření tohoto domu bylo nejen zajištění optimálního poměru ceny domu k jeho užitné hodnotě, ale také k ceně jeho provozu. Dům je pojat jako nízkoenergetický (tedy s výraznou úsporou potřeby energií k vytápění) a při malých úpravách domu ještě v projektové fázi realizace domu lze dosáhnout pasivního standardu.

Objekt neobsahuje garáž. Garážové stání musí být součástí pozemku.

* dle konkrétních klimatických podmínek, vybavení a orientace stavby.