29. 06. 2016

Stavba kancelářské budovy Aspira byla slavnostně zahájena

Společnost Livesport, přední světový poskytovatel sportovních výsledků, dnes slavnostně položila základní kámen budovy Aspira Business Centre. Kancelářské prostory o rozloze 18 000 metrů čtverečních v Nových Butovicích plánuje dokončit v listopadu 2017.

Livesport zaznamenal od svého vzniku v roce 2006 na českém i celosvětovém trhu významný růst. To vedlo k rozhodnutí investovat v řádu vyšších stovek milionů korun do vlastních kancelářských prostor na Praze 13, kde má společnost nyní své sídlo. Nový projekt nabídne netradiční architektonické řešení i vysoký technický standard budovy.

Aspira Business Centre splňuje také principy udržitelnosti a cílí na akreditaci BREEAM Excellent a LEED Gold.

„Železobetonový skelet budovy bude oděn do kvalitních přírodních materiálů s vysokou estetickou hodnotou jak zvenku, tak zevnitř. Projekt jsme pojali moderně, aby nenarušoval celkový dojem okolí a zároveň aby upoutal pozornost. Samozřejmě jsme brali zřetel i na příjemné pracovní prostředí,“ uvedl architekt Václav Hlaváček ze Studia Acht.

REKLAMA

Společnost Livesport obsadí v nové budově více než 6 000 metrů čtverečních. Zbytek prostor – zhruba 12 000 metrů čtverečních – je k dispozici zájemcům o kancelářské prostory třídy A v lukrativní lokalitě.

Aspira Business Centre bude mít celkem 10 nadzemních a 3 podzemní podlaží. Vedle výborné dopravní dostupnosti nabídne celkem 264 parkovacích míst včetně dobíjecích stanic pro elektromobily a zázemí pro cyklisty. Retailové atrium v přízemí poskytne prostory pro menší výstavy, ale i restauraci a konferenční sál až pro 100 hostů.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek