30. 03. 2010

Subjekty:
UniCredit Bank

UniCredit Bank uvádí na trh „Převratnou hypotéku“ za 3,93 % p.a.

„V minulém roce se podíl UniCredit Bank na českém hypotečním trh prakticky zdvojnásobil a naší ambicí je dále svoji pozici posilovat, a to s využitím inovativních produktů. Aktuálně přicházíme na trh s tzv. „Převratnou hypotékou", která nabízí nejnižší sazbu na trhu a zároveň svojí konstrukcí garantuje klientům konstantní výši úrokové marže banky po celou dobu splácení úvěru," uvedl Tomáš Drábek, ředitel řízení segmentu retailového bankovnictví UniCredit Bank.

Klienti UniCredit bank ocení jasná a otevřená pravidla při stanovování odměny (marže) banky, která je neměnná po celou dobu splácení úvěru a uvedená v úvěrové smlouvě. Navíc banka umožňuje uskutečnit až 4x ročně mimořádnou splátku úvěru.

„V současné době je pro nové zájemce o hypoteční úvěr jednoznačně výhodná varianta úvěru s variabilní úrokovou sazbou. UniCredit Bank však garantuje svým klientům možnost kdykoli převést svůj úvěr na fixní sazbu, a to vždy k 25. dni kalendářního měsíce," upozornil Tomáš Drábek.

K úpravě variabilní úrokové sazby „Převratné hypotéky" dochází pouze tehdy, pokud se v daném měsíci mezibankovní sazba 1M PRIBOR odchýlí o více než ± 0,10 %. V takovém případě je generována nová výše anuitní splátky. Při menší odchylce 1M PRIBOR než ± 0,10 % zůstává splátka stejná.