18. 07. 2008

UNIQA: skromný podíl nákladových položek u investičního pojištění

Všechny základní investiční programy mají u UNIQA pojišťovny management fee do 1% a TER do 1,5%, čímž se pohybují výrazně pod průměrem který je v retailových investičních instrumentech na trhu obvyklý. UNIQA pojišťovna tím  klientům umožňuje dosáhnout vyššího čistého zhodnocení.

Investiční program

Maximální

podíl akcií

Management fee

TER

Stabil

0,80%

1,08%

Plus

0,87%

1,13%

Extra

0,90%

1,21%

Equity

0,89%

1,45%

Management fee je odměna správce portfolia za jeho odborné směřování investic. Parametr TER zahrnuje vedle management fee i další náklady a poplatky spojené se správou finančních částek pro příslušný fond, např. poplatky bankám, management fee (pod)fondů, které zařadí do svého portfolia atd. Z pohledu klienta jde o náklady podobné RPSN v případě úvěru od banky, které musí vedle sjednaného úroku uhradit.

UNIQA pojišťovna nabízí všechny druhy životního pojištění: rizikové, kapitálové i investiční jak v individuálních, tak i skupinových formách. V současné době spravuje na 130.000 smluv životního pojištění, což je přibližně třetina celého pojistného kmene. V loňském roce vykázala dynamiku životního pojištění o více než 30 % a poprvé překročila miliardovou hranici předepsaného pojistného. Největší zájem je aktuálně o investiční životní pojištění.