21. 12. 2009

V představenstvu Kooperativy nastanou změny

Zároveň dozorčí rada dva nové členy představenstva jmenovala – Gerharda Lahnera, který se vrací do vedení Kooperativy po dvou letech strávených ve vedení firem koncernu VIG v Rumunsku, a současného šéfa IT Kooperativy Milana Nidla. Představenstvo bude tedy i nadále pětičlenné, ve složení Martin Diviš, Konštantín Alexejenko, Hana Machačová, Milan Nidl a Bernard Lahner. „Představenstvo je stabilní a kvalitní tým a je určitě dobře, že všichni jeho členové Kooperativu dobře znají,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Kooperativy Martin Diviš.

Dozorčí rada prostřednictvím svého předsedy a generálního ředitele skupiny VIG Güntera Geyera zároveň ocenila výsledky Kooperativy, které se daří udržet se na velmi konkurenčním českém trhu v pozici jedničky v oblasti pojištění průmyslu a podnikatelů. „Udržení silného postavení ve všech hlavních druzích pojištění v podmínkách ekonomické recese si určitě zaslouží poděkování všem zaměstnancům i vedení firmy,“ uvedl Geyer. Členové předsatvenstva i dozorčí rada druhé největší pojišťovny v ČR rovněž poděkovali za práci odcházejícím členům vedení.

Ke změně došlo i v obsazení dozorčí rady – Petera Höfingera nahradil generální ředitel rakouské pojišťovny Donau Franz Kosyna.