11. 04. 2008

Výplatu prostředků na obnovu po vichřici Emma zprostředkuje UniCredit Bank

UniCredit Bank je určenou bankou pro výplatu dotací obcím a krajům postiženým živelnou pohromou. Letos vichřice Emma způsobila škody v řádech stovek milionů korun. Ničivé následky se nejvíce podepsaly na majetku krajů a obcí. „UniCredit Bank se zhostila úlohy výplatního centra pro žadatele, kteří řeší tuto složitou a nenadálou situaci. Jsme přesvědčeni, že naše profesionální služby pomohou rychlému čerpání těchto prostředků,“ uvedl Zdeněk Jana, ředitel Evropského kompetenčního centra UniCredit Bank.

Dotace na obnovu obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou v roce 2008 jsou vypláceny ve formě investiční i neinvestiční účelové dotace. Obce mohou čerpat až 80 % z částky, kterou vynaložily na pořízení nebo rekonstrukci zničeného majetku. Krajům může být vyplaceno až 50 % z této částky.

UniCredit Bank poskytuje podporu při získávání dotací ze strukturálních fondů Evropské unie již od roku 2004 a to především prostřednictvím Evropského kompetenčního centra. „Klienti banky se díky našim službám mohou lépe zorientovat v oblasti čerpání podpor a výrazně se pro ně zjednodušuje proces podávání žádosti. Pomáháme žadatelům zvyšovat jejich šance na úspěšné čerpání prostředků,“ uvedl Zdeněk Jana.

V loňském roce se na UniCredit Bank obrátilo 3 587 žadatelů o finanční dotace z fondů Evropské unie a státního rozpočtu, celková částka poskytnutých prostředků se vyšplhala přes 28 mld. korun.