08. 10. 2008

Ze stavebního spoření lze financovat i zateplení

Praha 1. října 2008 – „Stavební spoření umožňuje získat finanční prostředky jak na koupi či stavbu nemovitosti, tak na opravu či modernizaci stávajícího bydlení. Z úspor nebo případného úvěru lze tedy financovat například zateplení obvodových plášťů rodinných či bytových domů nebo instalaci zateplených podlah,“ říká Eva Gruberová z Raiffeisen stavební spořitelny.

Zateplení umožňuje vysokou úsporu (někdy až přes 50 %) na spotřebě paliv, zároveň zajistí ochranu před povětrností, poskytuje zvukovou izolaci a celkově výrazně zvyšuje komfort bydlení. Zatímco zateplení fasád brání unikání tepla, podlahové vytápění napomáhá tepelnému komfortu jeho výrobou. Obvykle se používá jako doplňkový systém k hlavnímu vytápění. Pomáhá eliminovat víření prachu, přispívá k rovnoměrnému rozvrstvení tepla v místnosti, je výhodné z ekonomického hlediska a samozřejmě velmi příjemné.

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) poskytuje svým klientům možnost získat úvěr ze stavebního spoření či překlenovací úvěr s výhodnou úrokovou sazbou. Úvěr můžete získat, i když nemáte naspořené vlastní finanční prostředky, a lze jej kdykoli splatit bez sankcí. Nabízí se volba mezi spořícím tarifem, který je vhodný, pokud chcete výhodně zhodnotit své finanční prostředky, a úvěrovým tarifem pro ty, kdo chtějí získat úvěr. „S úvěrovým tarifem se u RSTS pojí výhodná úroková sazba úvěru 3,5 % p. a., která je navíc garantovaná po celou dobu splácení úvěru,“ dodává Gruberová.