30. 06. 2008

Změny ve vedení České pojišťovny

Ivan Vodička nyní působí ve funkci náměstka pro finanční řízení České pojišťovny. Do ČP přišel v září 2007 po desetiletém úspěšném působení v řídících funkcích v mezinárodní farmaceutické a potravinářské skupině Royal Numico. Mimo jiné řídil aktivity skupiny Numico v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Ivan Vodička vystudoval ČVUT a získal titul MBA na univerzitě ENPC v Paříži a University of California at Berkeley v USA.

„Jsem rád, že Českou pojišťovnu bude řídit Ivan Vodička jakožto zkušený a uznávaný manažer s mezinárodními zkušenostmi,“ komentoval jmenování nového generálního ředitele ČP předseda představenstva České pojišťovny Ladislav Bartoníček. „Vedení České pojišťovny děkuje Lardovi Friese za jeho přínos k rozvoji naší společnosti. Pod jeho vedením ČP vytvořila a úspěšně implementuje novou strategii rozvoje a stala se klíčovým hráčem v rámci nově vzniklého Generali PPF Holdingu,“ dodal Bartoníček.

Česká pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 12 zemích střední
a východní Evropy. Generali PPF Holding spravuje prostřednictvím svých dceřiných společností aktiva ve výši téměř 10 miliard euro a poskytuje v regionu služby 9 milionům klientů. Generali PPF Holding má sídlo v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v České republice v Praze. Generali PPF Holding B.V. je společný podnik Assicurazioni Generali (podíl 51 %) a skupiny PPF (49 %).