CENTRAL GROUP dnes prodal letošní tisící byt

21.12.2015 01:12 Tisková zpráva: CENTRAL GROUP

Největší rezidenční developer a investor bytové výstavby CENTRAL GROUP dnes prodal koncovým kupujícím svůj letošní tisící byt. Meziročně tak dosáhl téměř 20procentního růstu prodeje. CENTRAL GROUP tak potvrdil pozici jasné jedničky českého trhu rezidenčního developmentu, a to s velkým odstupem. Prodeje nejbližších relevantních konkurentů, kteří nabízejí skutečné byty ve výstavbě a nikoli jen rezervační smlouvy na projekty bez vydaného územního rozhodnutí, se pohybují zhruba na polovině prodeje CENTRAL GROUP.

Výborné prodejní výsledky ovlivňuje především letošní vysoká poptávka, která je tažena rekordně nízkými sazbami hypoték. Důležitý je ale také bohatý a pro kupující atraktivní mix jak nabízených lokalit, tak i druhů a úrovní bydlení, od cenově dostupných bytů na okrajích metropole, přes luxusnější byty v širším centru města, až po zcela exkluzivní nabídku bydlení na prestižní adrese.

Aktuálně je v nabídce CENTRAL GROUP v Praze ještě 657 volných bytů v deseti různých lokalitách. Také do budoucna chce zachovat největší rozsah a nejpestřejší nabídku na trhu. Na jaře hodlá zahájit prodej dalších minimálně 500 bytů v nejméně pěti lokalitách a pro celý příští rok má připravenu nejméně tisícovku nových bytů v deseti lokalitách nebo etapách úspěšných projektů.

Tisícovou hranici překonal CENTRAL GROUP prodejem hned sedmi bytů v rámci jedné transakce, kdy si kupující pořídil jako investici sedm bytů v nejprodávanějším projektu Residence Garden Towers na pražském Žižkově. Podle obchodníků CENTRAL GROUP je zejména před koncem roku o byty zájem nejen ze strany jednotlivců, ale právě i firem a realitních investorů za účelem tržního pronájmu.