Raiffeisenbank poskytne více než dvě miliardy korun na výstavbu nákupního centra Galerie Šantovka v Olomouci

04.04.2012 12:04 Tisková zpráva: Raiffeisenbank

V Olomouci byla zahájena výstavba nákupního centra Galerie Šantovka, které nabídne mj. 190 obchodů, multikino, bowlingové centrum či 1000 parkovacích míst. Financující bankou tohoto projektu je Raiffeisenbank.

Raiffeisenbank a.s. společně se třemi dalšími bankami ze skupiny Raiffeisen (Raiffeisen Bank International AG, Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, Raiffeisenlandesbank Oberösterreich AG) poskytne společnosti Galerie Šantovka s.r.o. dlouhodobý investiční úvěr přesahující 2 miliardy korun. Tyto prostředky budou použity na výstavbu nákupního centra Galerie Šantovka v Olomouci, celkové náklady dosáhnou téměř tří miliard korun. Výstavba centra byla zahájena letos v únoru, dokončení a otevření je plánováno na podzim roku 2013.

Raiffeisenbank je tradičním partnerem při financování developerských projektů na českém trhu a svou silnou pozici v tomto tržním segmentu chceme i nadále cílevědomě upevňovat. V současnosti se Raiffeisenbank podílí na financování řady významných staveb v oblasti bytové výstavby, kancelářských a obchodních center, logistických parků a dalších komerčních projektů,“ uvedl výkonný ředitel pro oblast nemovitostního a strukturovaného financování Raiffeisenbank Tomáš Gürtler.

Jsme velmi potěšeni, že se nám podařilo získat takto významného a kvalifikovaného partnera pro financování výstavby našeho projektu. Vedle značného zájmu o pronájem obchodních jednotek ze strany velkých mezinárodních řetězců i místních obchodních partnerů je to pro nás další důkaz vysoké kvality a atraktivity našeho projektu,“ říká Luděk Schmidt ze společnosti DANDREET a.s., developera projektu.

Nákupní centrum Galerie Šantovka vznikne v bezprostřední blízkosti historického centra Olomouce. V budově se čtyřmi podlažími je na 46.000 m2 plánováno 190 obchodů, multikino, bowlingové centrum a 1 000 parkovacích míst. Součástí projektu jsou i oddychové zóny na břehu Mlýnského potoka a nová tramvajová trať spojující historické centrum se sídlišti na jihu města.