EUR 25.320

USD 23.408

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.320

USD 23.408

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Swiss Life Select

03. 04. 2023

0 komentářů

Swiss Life v Česku posílí, stane se jedinou užívanou značkou po akvizici společnosti Fincentrum švýcarskou skupinou Swiss Life

 

Společnost Fincentrum & Swiss Life Select  změní k 1. květnu 2023 název na Swiss Life Select. Dceřiná realitní společnost Fincentrum Reality, která patří mezi největší realitní kanceláře v zemi, změní název na Swiss Life Select Reality. Změnou názvů formálně končí post-akviziční proces spojení dvou tradičních finančně-poradenských společností Fincentrum a Swiss Life Select, které mají od září 2018 jednoho vlastníka – švýcarskou skupinu Swiss Life.

Loading



 

Švýcarská skupina Swiss Life spravuje aktiva převyšující 240 miliard švýcarských franků a je známa poskytováním služeb té nejvyšší kvality, díky kterým pomáhá klientům žít život podle vlastních představ.

„Ke sjednocení názvu přistupujeme čtyři roky po spojení společností Fincentrum a Swiss Life Select v jednu entitu. Swiss Life je silná značka, která má celosvětový dosah a během 165 let své historie se stala synonymem švýcarské kvality, jistoty a spolehlivosti. V průběhu roku spustíme masivní televizní a digitální kampaň, která podpoří náš cíl stát se nejvyhledávanější společností ve finančněporadenském oboru,“ uvedl Petr Jarůněk, předseda představenstva společnosti Swiss Life Select.

„Sjednocení tuzemské obchodní značky se značkou mateřské skupiny nám umožní spustit proces digitální transformace finančního poradenství. Naším cílem je i nadále přinášet klientům špičkové a dlouhodobé poradenství, které těží z léty prověřeného know-how švýcarské skupiny Swiss Life,dodal Petr Jarůněk.

Swiss Life Select klientům poskytuje poradenské služby v oblasti finančního plánování, investování, správy majetku, finančního zajištění na stáří, pojištění či financování bydlení. Ve všech těchto oblastech mají klienti k dispozici unikátní portál FiLiP, který zajišťuje z jednoho místa online přístup k bankovním a investičním účtům. Švýcarská skupina Swiss Life je jedinou finančně-poradenskou společností, která v České republice nabízí takový nástroj se širokým využitím.

Unikátní je také služba Hodnota bydlení. Intuitivní webový nástroj pomáhá při nákupu a prodeji nemovitosti získat objektivní ocenění. Prvotní informaci pro zhodnocení svých plánů a zjištění hodnoty majetku získá klient sám, zdarma a online z pohodlí domova.

REKLAMA

„Klíčové je pro nás pod novým názvem pokračování v digitalizaci a rozvoji našich technologií. Díky silnému akcionáři můžeme do restrukturalizace IT systémů a vývoje aplikací pro konzultanty a klienty investovat vyšší desítky milionů korun. To nám dává výrazný konkurenční náskok na českém trhu. Investice do IT systémů je dnes pro firmu našeho typu naprostá nezbytnost – stáváme se v čím dál větší míře technologickou firmou,“ řekl Petr Jarůněk.

Z těchto investic těží i makléři dceřiné společnosti Swiss Life Select Reality, která patří k největším realitním kancelářím v ČR. Úzká spolupráce realitních makléřů s finančními poradci zajišťuje klientům Swiss Life komplexní správu majetku nejen při prodeji či koupi nemovitosti.

V souvislosti se změnou názvu na Swiss Life Select se přejmenuje i oblíbený Fincentrum Hypoindex na Swiss Life Hypoindex. Tento klíčový ukazatel vývoje českého hypotečního trhu již od roku 2003 sleduje vývoj úrokových sazeb hypotečních úvěrů a dává tak klientům důležitou informaci o kvalitě nabídek bank jak ve chvíli sjednání nového hypotečního úvěru, tak i ve chvíli jednání o podmínkách na další období fixace.

Pro klienty a obchodní partnery se změnou názvu nic nemění. Veškeré smluvní dokumenty a ujednání zůstávají nadále platné a účinné.

 

Swiss Life Select je přední finančně-poradenskou společností v České republice, která poskytuje komplexní finanční služby té nejvyšší kvality. Je součástí švýcarské finanční skupiny Swiss Life, předního poskytovatele finančních řešení v Evropě s tradicí již více než 165 let. Skupina spravuje aktiva v hodnotě více jak 240 mld. CHF, spolupracuje se 17 000 profesionálními finančními konzultanty a stará se
o finance více než 4 milionů klientů. Akcie společnosti Swiss Life jsou obchodovány na burze v Curychu a jsou rovněž zařazeny do hlavního indexu SLI (Swiss Leader Index), který zahrnuje 20 největších společností obchodovaných na burzách ve Švýcarsku.
Více na: www.swisslifeselect.cz.

Swiss Life Select zveřejňuje každý měsíc hodnoty ukazatele Swiss Life Hypoindex® a čtvrtletně Index českého investora CII750. Dále provozuje odborné portály investujeme.cz a hypoindex.cz.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje


Související články

Obrat cyklu, příliv a odliv na realitních trzích

Co se týká cen nemovitostí, čeká se růst. Aktuální prognóza ČNB naznačuje od prvního čtvrtletí tohoto roku návrat meziročního tempa růstu cen rezidenčních nemovitostí do mírně kladných hodnot. Trh s hypotečními úvěry zažil v roce 2023 útlum, objem nových hypotečních úvěrů se snížil o čtvrtinu. Trend se změnil a ČNB očekává v roce 2024 oživení […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

22. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *