EUR 25.090

USD 23.448

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.090

USD 23.448

10. 09. 2014

0 komentářů

SPOLEČNOST MAX IMMO ZASTUPOVALA RAKOUSKÉHO DEVELOPERA PŘI PRODEJI BUDOVY DIAMANT

 


 

Přední realitní a poradenská společnost MAX Immo oznamuje prodej budovy Diamant, která se nachází na Václavském náměstí 3 v centru Prahy. Společnost MAX Immo zastupovala stranu prodejce nemovitosti, rakouského developera, pro něhož nalezla vhodného kupce – GLL Real Estate Partners, správce fondu se sídlem v Německu, lokálně zastupovaného společností SPI. Budova byla prodána za nezveřejněný, avšak rekordní výnos.

„Jsme potěšeni, že můžeme oznámit úspěšný prodej Diamantu,” řekl Carlo Gradl, jednatel společnosti MAX Immo, „jedná se o významnou obchodní transakci pro Prahu, vlastně o druhou největší v letošním roce. Jsme velice rádi, že jsme se stali součástí tak hodnotného obchodu s výraznou publicitou, a to i přes stále náročnější podmínky na trhu s komerčními nemovitostmi.“

Diamant kombinuje pokrokové technologie a moderní design s tradicí a exkluzivitou. Budova je situována přímo v oblasti tzv. Zlatého kříže – průsečíku známé ulice Na Příkopě a Václavského náměstí, tedy v nejatraktivnější nákupní lokalitě v Praze. Multifunkční budova o rozloze 11 000 m²byla dokončena v posledním čtvrtletí roku 2013a je v současné době nejnovější stavbou na Václavském náměstí. Mezi nájemce patří C&A, Wayra, dceřiná společnost O2 Czech Republic, a realitní konzultanti Knight Frank.V šestém a sedmém patře pak sídlí Wenceslas Square Terraces,24 luxusních apartmánů s unikátním výhledem pro krátkodobé i dlouhodobé ubytování.

Carlo Gradl se stal exkluzivním realitním poradcem majitele budovy Diamant již v roce 2007, tedy ještě dávno před začátkem samotné výstavby. V té době byla budova plánována a již před-pronajata jako hotel. Na základě doporučení pana Gradla a jeho týmu však majitel změnil stavební povolení na komerční a kancelářské využití. „Společně jsme prošli velmi těžkým obdobím, projekt nabral několikanásobné zpoždění. Navíc jsme  museli budovu pronajmout právě v době krize,“ dodal Gradl. Po více než dvouletém vyjednávání se v roce 2013 podařilo zajistit spolupráci se společností C&A, která podepsala smlouvu na dlouhodobý pronájem téměř 6 000 m2. V Diamantu tak byla vytvořena jejich největší vlajková prodejna ve střední a východní Evropě. „Podepsání této smlouvy bylo samozřejmě klíčové pro konečný úspěch budovy,“ řekl Gradl. Společnost MAX Immo zajišťovala všechny nájemní kontrakty v budově.   

V roce 2013 bylo projektové řízení svěřeno rakouským konzultantům MPT Advisory Group za účelem dokončení stavby a přípravu budovy k prodeji. MPT uspořádalo výběrové řízení, jehož se zúčastnil rekordní počet investorů z celého světa. Vítězem se stala společnost GLL Real Estate Partners.

REKLAMA

Nyní MAX Immo pokračuje v pronájmu zbývajících kancelářských ploch.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *