EUR 25.145

USD 23.453

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.145

USD 23.453

14. 04. 2016

0 komentářů

Sídlem společnosti CSC Computer Science se stává budova Enterprise na Praze 4 – Pankráci

 


 

„CSC Computer Science je renomovaná, globální firma v oblasti informačních technologií. Fakt, že se naše budova Enterprise Office Center stane novým sídlem pro české i evropské operace, je důkazem, že jsme schopni dostát nejvyšším standardům s ohledem na architektonické řešení, využití špičkových technologií, ale i kvalitu realizace, a poskytnout i těm nejnáročnějším nájemcům požadovaný komfort a úroveň služeb,“ uvedl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent. 

Budova Enterprise Office Center je certifikována prestižním mezinárodním certifikátem BREEAM Excellent, promyšlené technologie zaručují až 25% úsporu energií ve srovnání s podobnými budovami. Moderní přístup k ekologii a udržitelnosti se projevuje i v dalším vybavení. V garážích Enterprise Office Center jsou připraveny zásuvky pro dobíjení elektromobilů a zaměstnancům – cyklistům je k dispozici úschovna kol se sprchami a uzamykatelnými skříňkami. Velkoryse řešené prosklené atrium bude spolu s kavárnou a zahradou (očekávané otevření v září 2016) přístupné široké veřejnosti a poslouží také jako galerie a kulturní prostor.

„Nejdůležitější je, aby se lidé v Enterprise cítili dobře. Aby měli pocit, že budova, ve které pracují, nebo vedle které bydlí, je součástí něčeho zajímavého, inspirativního a kde se pořád něco děje. A tak jednou z prvých akcích pro nájemníky, ale i veřejnost je instalace soch sochaře Michala Gabriela – Proměny, která oživí vstupní prostory Enterprise,“ uvedl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent.

Kvalitu projektu architekta Vladimíra Krátkého potvrdila i odborná porota největšího světového veletrhu realit a investičních příležitostí MIPIM 2016, která zařadila Enterprise Office Center, mezi TOP 100 nejlepších administrativních staveb světa. Mimochodem, již před zahájením výstavby bylo 50 % plochy pronajato hlavnímu nájemci – společnosti AVAST. Uzavřením smlouvy se společností CSC Computer Science, se naplňuje vize vzniku pražského „CEE-licon valley,“ inspirovaného oblíbenými kancelářemi technologických gigantů a startupů z kalifornského Silicon Valley.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Investice do nájemních rezidenčních projektů zaznamenávají v Česku boom

V roce 2023 se v Česku do komerčních nemovitostí investovalo celkem 1290 milionů eur, investice do nájemního bydlení činily 167 milionů eur, což je třikrát více než v roce předchozím. Vzrostl také podíl tohoto segmentu na celkovém objemu investic do komerčních nemovitostí. Zatímco v minulosti (s výjimkou roku 2020) šlo maximálně o 3,3 %, loni to bylo 13 %.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

19. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *