EUR 25.005

USD 23.223

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.005

USD 23.223

ČEZ prodá byty na sídlišti v Písnici CIB Group, i když tendr nevyhrála

 

Byty v Písnici prodá ČEZ Office Rent Prachatice (ORP) ze skupiny CIB Group, která podala druhou nejvyšší nabídku. Vítěz tendru, společnost Kennial, od koupě ustoupila kvůli žalobám nájemníků a údajné právní vadě soutěže.

Loading



 

Po uhrazení kupní ceny ve výši 1,276 miliardy korun, podepíše Office Rent Prachatice s ČEZ kupní smlouvu.

„Jakmile bude kupní cena uhrazena, podepíšou spolu společnost ČEZ a ORP kupní smlouvu. Poté bude firma CIB Group zapsána do katastru nemovitostí jako nový vlastník,“ uvedl tiskový mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Výběrové řízení na koupi více než 700 bytů od ČEZ vyhrála firma Kennial. Ta patří do skupiny ARCA Capital podnikatele Pavola Krúpy. Firma ale od koupě odstoupila a jako důvod uvedla žalobu nájemníků na určení vlastnictví a právní vady tendru. ČEZ pak nabídla byty ORP. Ta zájem potvrdila.

Soubor panelových domů se 36 vchody tvoří větší část sídliště nedaleko budoucí stanice metra D Písnice. Panelové domy byly postaveny v letech 1987 až 1990 a jsou po částečné rekonstrukci.

REKLAMA

Minulý týden starosta městské části Libuš, pod kterou Písnice spadá, Jiří Koubek řekl, že radnice o koupi bytů usilovat nebude. Do prodeje byl zařazen také jeden bytový dům v Bělocerkevské ulici v Praze 10. Sdružení nájemníků, kteří chtějí, aby jim ČEZ byty prodal byty jednotlivě, podalo žalobu.
Zdroj : ČTK

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Začal lobbing za státem dotované hypotéky. Jak velká by to byla chyba?

Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů a dokonce […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *