EUR 25.165

USD 23.481

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.165

USD 23.481

09. 05. 2018

0 komentářů

Subjekty:
CENTRAL GROUP

Co Pražané preferují v nové Parkové čtvrti na Nákladovém nádraží Žižkov? Park s aktivními prvky pro všechny generace, kavárnu, pekárnu a školku

 

Budoucí Parková čtvrť, která vznikne na zanedbaném brownfieldu v severní části Nákladového nádraží Žižkov, představila v březnu veřejnosti na radnici Prahy 3 svou architektonickou a urbanistickou podobu. Zároveň bylo spuštěno hlasování o preferovaném obsazení komerčních prostor, tedy obchodů, služeb či restaurací a Pražané se mohli vyjádřit také k budoucí podobě velkého parku, který zajistí pěší prostupnost celého území. Z výsledků ankety vyplývá, že nejvíce žádaná je mateřská školka, kavárna a pekárna. Velký veřejný park by podle Pražanů měl obsahovat aktivní prvky pro všechny generace, tedy například hřiště pro pétanque a ping-pong nebo funkční sochu pro hraní streetballu či houpačky pro každého.

Loading



 


Největší český rezidenční stavitel představil aktuální podobu projektu v rámci veřejné debaty, která proběhla na konci března na radnici Prahy 3. Central Group zde zároveň vyzval veřejnost k zapojení do konečné podoby Parkové čtvrti a nejen obyvatelé Prahy 3 se tak mohli do konce dubna vyjádřit ke skladbě komerčních prostor, které jsou plánovány zejména v oblasti ulice Jana Želivského a Basilejského náměstí, ale třeba také na nově plánovaném náměstíčku v centru projektu.
Zapojení veřejnosti probíhá s velkým předstihem, aby mohly být názory Pražanů v dalších fázích příprav Parkové čtvrti reflektovány. Rozložení komerčních prostor je zde zatím flexibilní a umožňuje tak výběr budoucích pronajímatelů či majitelů dle preferencí obyvatel,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.
V rámci preferovaných komerčních prostor bylo možné hlasovat ve třech kategoriích: restaurace, ochody a služby. Mezi restauracemi by Pražané v nové Parkové čtvrti uvítali kavárnu a pizzerii. Mezi obchody s převahou zvítězila pekárna následovaná prodejnou se smíšeným zbožím. U služeb převažovaly hlasy pro mateřskou školku, se kterou projekt již počítá. Přes 20 procent hlasujících preferovalo i bankomat či fitness centrum.


 
Ve spolupráci s ateliérem Jakuba Ciglera zpracoval největší český stavitel také dvě varianty využití nového velkého veřejného parku, který vznikne v severovýchodní části nádraží a bude navazovat na Židovské pece. Veřejnost mohla rovněž do konce dubna hlasovat na webových stránkách projektu o dvou variantách ekoparku a prvcích, které preferuje. Nejvíce hlasů získala variantu veřejného parku zdraví, který by měl sloužit všem generacím. Mezi jednotlivými prvky pak Pražané preferovali hřiště pro pétanque, pingpongové stoly či funkční sochu.
 

Zdroj: Výsledky hlasování veřejnost na www.central-group.cz/parkovactvrt
Veřejnost se brownfieldem seznámila na komentované procházce
S plánovanou podobou nové Parkové čtvrti se mohla veřejnost seznámit na komentované procházce, která na Nákladovém nádraží proběhla 25. dubna. Možnost nahlédnout za brány nepřístupného brownfieldu v severní části Nákladového nádraží Žižkov zde využilo více než 60 zájemců, které územím provedl hlavní architekt čtvrti Jakub Cigler. Zodpovídal celou řadu dotazů, především k dopravě v lokalitě.
„Společnost Central Group přepracovala projekt, na které bylo platné územní rozhodnutí tak, aby výrazně nenarušoval dopravní řešení na území Prahy 3,“ poznamenala k tématu starostka MČ Praha 3 Vladislava Hujová. Skupina účastníků prohlídky se podívala do míst, která budou na okraji připravovaného velkého parku sloužit velké šestitřídní mateřské škole. Školku v hodnotě 60 milionů korun postaví Central Group na vlastní náklady a převede ji do vlastnictví městské části.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *