EUR 24.715

USD 22.745

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.9 %

EUR 24.715

USD 22.745

Spočítejte si

 

Jaká bude splátka hypotéky a jak budete postupně splácet její jistinu? Kolik je vhodné spořit na důchod? Kolik peněz potřebujete na výpadek příjmu v penzi? Či jak ovlivní inflace výši úspor? Spočítejte si sami a ještě mnohem víc.

Spočítejte si

Finanční výpočty nemusí být jen nudná matematika. Často v sobě obsahují napětí a překvapení. Můžete zjistit, jak málo splácíte z hypotéky v prvních letech. Nebo kolik potřebujete spořit na penzi, abyste si mohli užívat nerušeně důchodu. A kolik vám z naspořené částky ukousla inflace. A nebo jak neúčinné je spoření s nízkým očekávaným výnosem.

Hypotéka a další úvěry

Jaká bude splátka hypotéky při stanovené úrokové sazbě a určité splatnosti úvěru? Spočítejte si s kalkulačkou „Výpočet splátky hypotéky„. Kalkulačku lze využít pro výpočet všech úvěrů s anuitním splácením.

V rámci anuitního splácení se mění výše splátky jistiny a platby úroků. Kolik zaplatíte úroků a jistiny v jednotlivých měsících splácení se dozvíte z kalkulačky „Rozložení splátky hypotéky na splátku jistiny a platbu úroku„.

Spoření

O kolik se zhodnotí jednorázový vklad za stanovený počet let při určité úrokové sazbě? Spočítejte si s kalkulačkou „Zhodnocení jednorázového vkladu„.

Kolik naspoříte při pravidelném měsíčním spoření za stanovený počet let při určité úrokové sazbě? Spočítejte si s kalkulačkou „Kolik naspoříte při pravidelném spoření„.

Penze

Při odchodu do důchodu dochází k poklesu příjmu. Ten lze doplnit pravidelnou rentou z vlastních naspořených prostředků. Chcete-li po stanovený počet let pobírat rentu v určité výši, spočítejte „Kolik potřebujete naspořit„.

Víte-li již, jakou částku budete v penzi potřebovat, spočítejte si „Kolik potřebujete spořit“ stanovený počet let při určité výši průměrného zhodnocení.

Současná hodnota – inflace

Inflace je zrádná. Spočítáte-li si například, kolik potřebujete naspořit na penzi a kolik potřebujete pravidelně spořit, v penzi můžete být nemile překvapeni. O kolik vás připraví inflace? Počítejte s kalkulačkou „Současná hodnota„.

 

 


Nejnovější články

Objem poskytnutých hypoték se v dubnu meziročně zdvojnásobil, trh ožívá

Z meziročního pohledu byl objem poskytnutých hypoték v dubnu vyšší o více než 100 %, zatímco v březnu činil meziroční růst 45 %. Celkem banky a stavební spořitelny poskytly v dubnu letošního roku hypoteční úvěry bezmála za 22 mld. Kč. Meziměsíčně tak jejich objem oproti březnu vzrostl o 20 %. Průměrná velikost hypotéky se zvýšila na 3,6 mil. Kč […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 05. 2024

Změna trendu potvrzena, ceny starších domů už rostou

Ceny starších domů pokračují v mírném růstu. Trend, který naznačovaly již zprávy z loňského roku, potvrdila i čísla za první letošní kvartál. Zatímco v meziročním pohledu ještě 6 z 8 zkoumaných měst zaznamenalo mírný cenový pokles, v kvartální pohledu již naopak převládal cenový růst, a to od jednoho procenta v Ostravě až do pět procent v Brně. Vyplývá z analýzy společnosti FérMakléři.cz.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 05. 2024

Rizika špatně nastavené ceny prodávané nemovitosti

Nastavení správné prodejní ceny nemovitosti je naprosto klíčovým krokem v celém procesu prodeje. Ovlivňuje nejen to, jak rychle byt či dům prodáte, ale i to, kolik peněz ve výsledku získáte. Když cenu nastavíte adekvátně, budete mít dostatek zájemců a prodáte relativně rychle, v opačném případě si na kupce počkáte měsíce či roky, a budete muset postupně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

14. 05. 2024