EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

23. 10. 2018

0 komentářů

Zbývající budovy projektu Palmovka Open Park zkolaudovány. Palmovka Open Park 3 a zrekonstruovaná průmyslová hala Palmovka Open Park 0 přivítají první nájemce ještě tento rok

 

Nový administrativní projekt Palmovka Open Park má za sebou další krok k plnému otevření. V minulých dnech úspěšně prošla kolaudačním řízením druhá kancelářská budova – Palmovka Open Park 3 a rekonstrukce průmyslové haly – Palmovka Open Park 0. Nyní se začnou do nových prostor stěhovat první nájemci. Palmovka Open Park 3 je již z drtivé většiny pronajatá a se zájemci o poslední prostory se intenzivně jedná. Plné zprovoznění celého projektu Palmovka Open Park je plánováno do konce října 2018.

Loading



 


Právě zkolaudovaná Palmovka Open Park 3 nabízí nájemcům sedm podlaží o celkové kancelářské ploše
9 672 m² s proskleným lobby a recepcí. Budova je situována v rámci areálu Palmova Open Park mezi ulicemi Voctářova, Koželužská a Libeňským mostem a je propojena proskleným krčkem s industriálním objektem rekonstruované haly – Palmovka Open Park 0. „Kolaudací objektů Palmovka Open Park 3 a 0 jsme završili několikaleté úsilí od přípravy po realizaci celého areálu Palmovka Open Park. Výsledek dle mého názoru předčil očekávání, o čemž svědčí jednak ohlasy z laické i odborné veřejnosti, tak i fakt, že veškeré nově vybudované komerční prostory jsou z téměř 90 % pronajaty. Jsem přesvědčen, že již brzy bude žít toto místo čilým životem a zásadně tak promění fungování celé navazující lokality,“ prozrazuje Petr Štyler, ředitel developmentu společnosti Metrostav Development.
Nový projekt Palmovka Open Park zdobí i kulturní památka – rekonstrukce částečně dochované tovární haly strojírny Horák a Hlava, která vznikla dle průzkumů ve 30. letech 20. století. Roku 2013 byla prohlášena za kulturní památku a nyní je po citlivé rekonstrukci začleněna do administrativního komplexu. V hale je zachována unikátní konstrukce zastřešení, známá také jako tzv. systém „Štěpánovy střechy“ a díky ní vznikající vnitřní prostor s charakteristickým vrchním světlíkovým osvětlením. Nově realizovaný obvod stavby ochrání v budoucnu památku proti povodním.
Palmovka Open Park nabízí přibližně 25 500 m² pronajímatelných ploch v budovách Palmovka Open Park 3, Palmovka Open Park 4 a také v unikátní budově Palmovka Open Park 0, revitalizované tovární hale původní strojírny Horák a Hlava, která je technickou kulturní památkou. Palmovka Open Park navazuje na již realizované a stoprocentně obsazené projekty Palmovka Park 1 a Palmovka Park 2.
Obsazenost celého projektu Palmovka Open Park je při své kolaudaci z téměř 90 % naplněna. Mezi nájemce, které je možné k dnešnímu dni zveřejnit, patří například CCS, Cleverlance, Unilever, EMTC, Lagardere Travel Retail, Euler Hermes a Perfect Canteen. O pronájmu dosud volných prostor se zároveň intenzivně jedná s dalšími zájemci.
V objektu nedávno kolaudované budovy Palmovka Open Park 4 je od května tohoto roku otevřen nový showroom, kde se mohou potenciální nájemci i široká veřejnost informovat o podrobnostech týkajících se celého projektu, nabízeného standardu, podmínek pronájmu a také získat informace týkající se této lokality.
Projekt Palmovka Open Park výrazně přispěje k rozvoji lukrativního okolí stanice metra Palmovka. To by se brzy mělo stát podobně rušným a vyhledávaným administrativním centrem jako je nyní Anděl. Okolí Palmovky profituje ze strategicky výhodné polohy, díky níž se stává klíčovou lokalitou a dalším významným komerčním a rezidenčním centrem v Praze. Jedná se o výborně dostupnou část města v dynamicky se rozvíjející oblasti Libně se skvělým dopravním spojením do centra i napojením na Pražský okruh.
Palmovka Open Park nabízí prostor pro kanceláře s vysokými nároky na pracovní prostředí a životní styl. Projekt nabízí nájemcům flexibilní a efektivně využitelné prostory s možností kombinovat otevřený prostor s klasicky uzavřenými kancelářskými jednotkami. Všem nájemcům budov Palmovka Open Park 3 a Palmovka Open Park 4 budou k dispozici prostorné střešní terasy se zelení a krásným výhledem na Pražský hrad, které budou moci zaměstnanci využívat k neformálním jednáním či relaxaci. Patřičný komfort nájemcům zajistí použití materiálů vysokého standardu, stejně tak využití moderních technologií s dopadem na úsporný provoz budovy. Projekt aspiruje na certifikaci BREEAM EXCELLENT, v rámci které musí budovy splňovat přísná kritéria s důrazem na trvalou udržitelnost, úspornost a šetrnost k životnímu prostředí.
Autorem architektonického návrhu je ateliér Aulík Fišer architekti, generálním dodavatelem Metrostav a.s.
Tisková zpráva: Metrostav

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Investice do nájemních rezidenčních projektů zaznamenávají v Česku boom

V roce 2023 se v Česku do komerčních nemovitostí investovalo celkem 1290 milionů eur, investice do nájemního bydlení činily 167 milionů eur, což je třikrát více než v roce předchozím. Vzrostl také podíl tohoto segmentu na celkovém objemu investic do komerčních nemovitostí. Zatímco v minulosti (s výjimkou roku 2020) šlo maximálně o 3,3 %, loni to bylo 13 %.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

19. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *