EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

01. 03. 2021

0 komentářů

O byty v Praze je rekordní zájem. Central Group uvádí na trh nový projekt Viladomy Roudnická

 

Závěr loňského roku a začátek letošního překonává rekordy v prodeji nových bytů v Praze. Největší český rezidenční stavitel Central Group zaznamenal dokonce nejlepší leden za 10 let. Letos v metropoli připravuje několik nových projektů. Tím prvním je komorní projekt Viladomy Roudnická v Praze 8, ve kterém nyní zahajuje prodej.

Loading



 


Zájem o byty v Praze v posledních měsících skokově vzrostl. „Leden bývá v prodejích pomalejší. Letos jsme ale zaznamenali zvýšený zájem a prodali rekordní počet bytů,“ říká výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.
Zájem akcelerovaly nebývalé výhodné podmínky hypoték. V lednu úrokové sazby klesly už podesáté v řadě na 1,94 procenta. V průběhu letošního roku se ale očekává jejich postupný růst. „Na koupi nemovitosti je nyní nejvhodnější doba. Kdo o ní uvažuje, neměl by příliš otálet,“ podotýká Tomášková.
Ideální bydlení pro rodiny i singles
Central Group pro tento rok počítá se získáním stavebních povolení pro více než 2.000 nových bytů. Prvním novým projektem, který letos uvádí na trh, jsou Viladomy Roudnická v Praze 8. Projekt navazuje na dále nezastavitelnou zeleň a nachází se jen kousek od stanic metra C Ládví a Střížkov.
V pěti moderních nízkopodlažních viladomech vznikne celkem 83 bytů. Díky promyšleným a efektivním dispozicím 1+kk až 4+kk si na své přijdou nejen rodiny s dětmi, ale i singles a mladé páry. Všechny byty mají balkony, lodžie, terasy nebo předzahrádky, parkovací stání a většina z nich i sklepy.
Vybrané byty mají moderní systém větrání s rekuperací tepla pro zdravé a klidné bydlení. Byty v nejvyšších patrech jsou vybaveny klimatizací a mají již z projektu předokenní žaluzie. V areálu vzniknou dětská hřiště a v parterech domů prostory pro drobné obchody a služby.
Blízko do přírody i na metro
Lokalita nabízí široké možnosti sportovního i kulturního vyžití. V okolí se nachází tenisové kurty a hřiště pro plážový volejbal, basketbal a další sporty. V docházkové vzdálenosti je veškerá občanská vybavenost včetně mezinárodních škol a školek a zdravotnických zařízení. Široké nákupní a zábavní možnosti jsou v obchodně-zábavním centru Letňany s aquaparkem, mnoha obchody, restauracemi, službami a multikinem a také v obchodním domě Ládví.
„Blízko je to i do přírody. Ideální pro relaxaci je Ďáblický háj s hvězdárnou a vyhlídkou na velkou část Prahy a horu Říp. Oblíbeným místem pro pěší turistiku je i nedaleký Čimický háj nebo Park přátelství s unikátní soustavou jezírek, fontán a kaskád,“ přibližuje výhody místa Tomášková.
V docházkové vzdálenosti jsou zastávky tramvaje i autobusu, odkud jsou to jen dvě minuty na metro a dále jen čtvrt hodiny do centra Prahy. Výborná je i dostupnost autem. Z lokality je možné se snadno napojit na Pražský okruh.
Zaváděcí ceny a výhodná úroková sazba
V projektu platí po omezenou dobu zaváděcí ceny, které začínají na 4,3 milionech korun s DPH. Při využití hypotéky Central Group tak stačí zájemcům jen 458 tisíc korun z vlastních zdrojů. Central Group pro klienty zajišťuje vyřízení hypotéky zcela zdarma a garantuje výhodnou úrokovou sazbu 1,89 % při zaplacení pouze 10 % ceny z vlastních zdrojů.
Tabulka dispozic a cen, včetně minimálních vlastních zdrojů

Uvedené příklady financování platí při využití Úvěrového financování zvýhodněnou Hypotékou Central Group a při úhradě minimální požadované části kupní ceny z vlastních zdrojů. Doba splatnosti úvěru je 30 let, úroková sazba je 1,89 % p. a.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *