EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

13. 05. 2022

0 komentářů

Luxent zahájil prodej druhé etapy projektu luxusních vil Březový háj

 

Realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties dala do prodeje druhou fázi exkluzivního projektu Březový háj, který vyrůstá v obci Předboj nedaleko Prahy. Ta zahrnuje 4 originální vily o dispozici 6+kk a 7+kk se zahradami, terasami a bazény a jejich stavba již začala. I přes situaci na realitním trhu, kdy mj. kvůli nedostatku stavebních materiálů rostou ceny, je zájem o projekt obrovský – z šestnácti domů první etapy nyní ke koupi zbývá už jen poslední. Jejich realizace bude završena na přelomu letošního jara a léta, celý projekt s druhou fází by pak měl být dokončen v létě roku 2023.

Loading



 

„Výstavba komplexu Březový Háj v Předboji, v okresu Praha-východ, probíhá ve dvou etapách. U té první se nyní dokončují interiéry a domy jsou připravovány ke kolaudaci. Následně se budou upravovat zahrady. U druhé fáze již byly provedeny úpravy terénu a byly položeny základové desky,“ popisuje majitel společnosti Luxent – Exclusive Properties Emil Kasarda.

Moderní příměstské bydlení s důrazem na úspornost

Čtyři nové dvou- a třípodlažní domy, vyrůstající na západní straně areálu, mají architektonicky odlišný koncept. Už na první pohled se liší rovnými střechami, které budou částečně zatravněné. Návrh se nese v nadčasovém designu a odráží urbánní styl v kombinaci s industriálními prvky, promyšlenými detaily a čistými formami s důrazem na materiál. Již tradičně se o něj postarala společnost JK Architekti, na jejichž práci navázalo studio Morix.

Každá vila obklopená zahradou na pozemku od 1 000 do 1 200 m2 má velkorysou dispozici 6+kk či 7+kk a užitnou plochu 423 až 471 m2. Samozřejmostí jsou privátní garážová stání. Všechny domy budou vybaveny tepelným čerpadlem země-voda s podlahovým vytápěním a zároveň budou mít přípravu pro fotovoltaiku. Majitelé si také v rámci nadstandardu mohou zvolit stropní chlazení. To představuje pro budoucí vlastníky nejen snížené provozní náklady, ale zároveň bydlení méně závislé na externích dodávkách energií. Exteriéry pak zahrnou slunné terasy a zahrady, které vybízí k trávení volného času s rodinou a přáteli, nejen při letních dnech. Oproti první etapě bude k těmto vilám patřit také bazén s filtrací.

Poptávka neutichá ani přes rostoucí ceny

Co se týče standardů, opět platí, že zvolené materiály budou kvalitní, designové a přírodní. Základní vybavení zahrnuje například luxusní sanitu Villeroy&Boch, baterie Steinberg, kvalitní dřevěné podlahy a keramickou dlažbu či chytrou domácnost Loxone. Budoucí majitelé mohou rovněž ve velké míře podobu svých domů ovlivňovat, a to výběrem z různých variant standardů i nadstandardů interiérového vybavení koupelen a povrchů podlah.

REKLAMA

„I přes složitou situaci na realitním trhu, kdy se pro každou výstavbu dnes složitě hledají dodavatelé, nehledě na to, že určitých stavebních materiálů je značný nedostatek a jejich ceny rostou, se realizace projektu Březový háj úspěšně daří,“ říká Emil Kasarda a dodává: „Po domech poblíž Prahy navíc stále evidujeme enormní zájem, o čemž jsme se přesvědčili už v první fázi projektu. Vily se vyprodaly velmi rychle a aktuálně zbývá poslední dům. A už máme první zájemce i pro druhou etapu.“

Nová čtvrť poblíž metropole i přírody

Projekt se těší oblibě i pro svou blízkost Praze (obec Předboj leží 16 km severně od centra Prahy, 7 km od hranice hlavního města) a současně okolní přírodní ráz krajiny s lesy a rybníky, které se hodí k procházkám, cykloturistice i rybaření. Dobrá je také občanská vybavenost přímo v mikrolokalitě – nachází se zde ordinace praktického lékaře a mateřská i základní škola, devítijamkové golfové hřiště s restaurací, kavárnou a hotelem, dále dětské hřiště a víceúčelový sportovní areál.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *