EUR 25.145

USD 23.453

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.145

USD 23.453

15. 11. 2022

0 komentářů

Upvest realizuje první projekt v rámci jeho nově vzniklé private equity strategie a nabývá podíl na developerském projektu v Bratislavě

 

Upvest s potěšením oznamuje úspěšný akcionářský vstup do plánovaného developerského projektu v centru Bratislavy. Jedná se o brownfieldový areál u vstupu do populárního lesoparku Železná studienka. Záměrem je z tohoto rozsáhlého industriálního areálu vytvořit polyfunkční komplex provozovaný za účelem poskytovaní ubytovacích služeb. Atraktivitu lokality pro tento produkt zvyšuje i skutečnost, že v těsné blízkosti projektu má vzniknout rozsáhlý campus jedné z největších technologických slovenských společností ESET navržený světoznámým dánským ateliérem Bjarke Ingels Group (mj. autoři návrhů Vltavské filharmonie).

Loading



 

Dalšími akcionáři projektu jsou majitelé české realitně developerské společnosti FIDUROCK a slovenská investorská a developerská společnost SYNAPSIS Property Ventures pod vedením Michala Padycha, která je zároveň zodpovědná za vedení a realizaci projektu. Pan Padych má rozsáhlé zkušenosti s povolováním a výstavbou developerských projektů z manažerských pozic ve společnostech Penta Real Estate a Lincoln Property Company. Mezi projekty pod jeho vedením patřil i významný bratislavský projekt Sky Park by Zaha Hadid.

Developerský projekt je financován Tatra Bankou ze skupiny Raiffeisen. Architektem projektu je vítěz mezinárodní architektonické soutěže bratislavský ateliér Sadovsky & Architects.

Realizace projektu probíhá v souladu s odsouhlaseným podnikatelským záměrem mezi akcionáři, kdy Upvest dozoruje realizaci projektu z pozice člena dozorčí rady a má negativní kontrolu nad klíčovými rozhodnutími týkající se projektu.

Upvest získal kapitál od investorů z řad movitých fyzických osob a fondů soukromého kapitálu a tyto sjednotil do investičního vehiklu Upvest Feeder PŽS a.s., který nakoupil akcie ve společnosti PŽS A Holding, j.s.a. Tato společnost pak ze 100 % vlastní projektovou společnost, která vlastní aktivum v podobě brownfieldového areálu a jejíž jedinou aktivitou je realizace projektu.

REKLAMA

Průměrná investice na jednoho investora z řad Upvestu činí zhruba 400 tis. EUR. Celková expozice Upvestu činí necelých 3,4 mil. EUR a tento kapitál bude využit na nákup areálu a z nižší části na financování projektových činností spojených se získáním povolení.

Upvest dosud realizoval pouze real estate private debt strategii tedy financoval projekty z pozice věřitele. Projekt Železná studienka je prvním projektem v rámci nové private equity strategie kde jednáme o dalších investicích do projektů v širším regionu CEE pod vedením předních developerských společností. Naši ambicí není projekty řídit, ale být jejich finančním partnerem a z této pozice kontrolovat jejich efektivní realizaci. Další projekty navíc chceme zpřístupnit veřejně na naši online platformě, ale z důvodu vyšší rizikovosti tohoto typu investic bude investování zpřístupněno pouze kvalifikovaným investorům při jednotlivé investici v minimální výši 100 tis. EUR.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *