EUR 25.200

USD 23.143

REPO sazba ČNB 6.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.200

USD 23.143

Experti: Družina hobita způsobila škodu za 320 milionů eur

 


 

 Do kin přišel teprve druhý díl trilogie Hobit a už má na kontě sta milionové škody, tedy samozřejmě v případě, že by se příběh opravdu udál. Jen v první části putování hobita Bilba odborníci pojišťovny Allianz vyčíslili škody na více než 320 milionů eur.

Například v případě, že by měli trpaslíci či Gandalf uzavřené pojištění odpovědnosti za škodu, pojistné plnění by jim nemuselo být vyplaceny. Všechny škody totiž způsobily úmyslně. Problém je, že nikdo z pracovníků pojišťovny by se nejspíš nechtěl hádat s tlupou s bandou ozbrojených trpaslíků nebo s jedním z nejmocnějších čarodějů Středozemě.

Bolestné pro orky

Usekané končetiny, trolové proměněni na skály, zraněná či úplně zneškodněna stovka orky nebo 25 obrovských vlků, kteří by po setkání s trpaslíky a Gandalfem našly své uplatnění už jen v kožešnickém průmyslu, to vše má na svědomí družina hobita Bilba, která se s nikým nepáře. Kdybyste tuhle partu potkali, raději se jich ani neptejte kolik je hodin. Třeba jen některého z orků bolí zuby a oni mu ještě useknou končetiny.   

Největší škodu podle odborníků představuje zranění či zabití 25 Wargame, tedy obrovských divokých vlků, kteří patří k ohroženým druhům na pokraji vyhynutí.

Hodnota jednoho Wargame je vyčíslena na 100 tisíc eur, zneškodnění smečky by tak stálo 2,5 milionu eur. „Pokud by měla pojišťovna Allianz vyplatit i odškodnění za bolest ve výši 5 tisíc eur pro každého zraněného orka , náklady na léčení či pohřeb by představovaly 1000 eur a náhrada příjmu 100 eur, vyšplhala by se celková částka za škody z pojištění odpovědnosti na 3 108 700 eur,“ uvedla Lucia Muthová, z tiskového oddělení Allianz SK.

REKLAMA

Nemálo stojí i škody na majteku. Trpaslíci a Gandalf za sebou zanechaly hotovou spoušť. Zničili například katedrálu a celou, obrovskou pevnost orků . Jen likvidace 300 tisíc tun kamene a sutě by stála 57 milionů eur (v přepočtu zhruba 190 eur za tunu). Nesmíme zapomínat na náklady na práci 30 000 dělníků, kteří by škodu museli uklidit. Ty by představovaly více než 65 milionů eur. Následná rekonstrukce pevnosti by na výsledný účet přidala dalších 197 milionů eur.

Odborníci z pojišťovny k tomu ještě připočetli náklady na opravu 30 mostů uvnitř pevnosti, výsadbu zničených stromů a záchranu 2000 m3 zlatého pokladu zpod trosek zničené pevnosti. Výsledná částka by tedy narostla na neuvěřitelných 323 082 250 eur. A to nás ještě čeká třetí díl putování malého hobita Bilba.

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje


Související články

Nový vzestup na trhu: Hypotéky a ceny nemovitostí nabírají dech

O českém trhu rezidenčních nemovitostí a trhu hypotečním není špatné pohovořit s někým, kdo se o dění zajímá. Zájem o hypotéky opět stoupá a s ním i ceny nemovitostí, které začínají nabírat dech. Očekávání a uvolnění parametrů obezřetnosti DTI a DSTI při poskytování úvěrů hraje svou roli. Nedostatek nabídky není jen otázkou poptávky, ale i „zelené“ […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

19. 03. 2024

Komentář: Blíží se znovu do USA nemovitostní krize?

Po delší odmlce se znovu vynořují důkazy o možné krizi v sektoru amerických nemovitostí. Otřesy na tomto trhu negativně ovlivňují tamní finanční domy, které drží velké množství dluhů směrem k developerům a majitelům nemovitostí. S prudkým nárůstem úrokových sazeb má mnoho firem problémy s refinancováním svých dluhů, což některé banky nutí zvyšovat rezervy na opravné […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

18. 03. 2024

Komentář: Regulační bouře prodražuje ceny bytů

Na pozadí neustálých proměn na realitním a hypotečním trhu se stále cosi děje. Jde o aktuální vývoj, trendy a dění, které ovlivňují jak cenovky nemovitostí, tak dostupnost hypotečního financování. Od nebývalého utažení úvěrových podmínek a jeho uvolnění až po očekávání budoucí inflace a role nemovitostí jako prostředku k ochraně před znehodnocením peněz – to vše […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

14. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *