EUR 25.265

USD 23.707

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.265

USD 23.707

Jarní boj o klienty začíná

 


 

Banky vábí na ještě nižší sazby

V polovině března snížila Equa bank úrokové sazby u účelových hypoték. Nově tedy nabízí garantovanou sazbu 1,99 procenta ročně. Pro neúčelové hypotéky pak banka stanovila sazbu 3,99 procenta. Equa také prodlužuje bonus 5 000 korun a odpouští poplatek za poskytnutí hypotéky. Akce platí pro žádosti o hypotéky, které budou podepsané do 11. května 2015.

„Doposud jsme sazby pod 2 % nabízeli jen pro refinancování hypoték. Nyní jsme se rozhodli reagovat na požadavky klientů a nabídnout tyto sazby také pro nové hypotéky,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel úvěrových a pojišťovacích produktů Equa bank.

Raiffeisenbank také zlevňuje hypotéky

Raiffeisenbank spustila své tradiční jarní Hypodny. V rámci této akce mohou klienti získat slevu na úrokové sazbě, mimořádný bonus čtyři tisíce korun při podpisu hypotéky a možnost bezplatných mimořádných splátek.

Raiffeisenbank v rámci tradičních Hypodnů zlevňuje hypotéky o 0,3 procentního bodu. „Zvýhodněnou sazbu klient získá, pokud si v rámci Hypodnů na pobočce nechá připravit orientační propočet a následně  do konce května uzavře hypoteční smlouvu. Po podpisu smlouvy pak od banky získá bonus ve výši 4000 Kč,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Hypodny banka pořádá až do 30. dubna.

Klienti mohou také využít tzv. Turbo sazby , což znamená, že je možné jednou ročně bez jakéhokoli poplatku splatit až 25 % dlužné jistiny. „V rámci hypodnů tedy klientům při sjednání nového pojištění schopnosti splácet nebude ani při Turbo splátce navýšena úroková sazba. I při využití této možnosti mimořádných splátek tak mohou získat pětiletou fixaci s úrokovou sazbou pod dvěmi procenty,” dodal Jan Bureš.

REKLAMA

Stavební spořitelny se nenechají zahanbit

I stavební spořitelny chtějí zlákat nové klienty. Například Modrá pyramida nabízí Rychloúvěr s akční garantovanou sazbou 4,99 procenta bez zajištění, a to až do 700 tisíc korun. Akční nabídka platí pro smlouvy podepsané do 31. května 2015.

Stavební spoření se více hodí těm, kteří plánují rekonstruovat své stávající bydlení. Jaro je pro takovou úpravu bytu či domu jistě vhodným obdobím.

Víme, že většina lidí plánuje modernizaci bydlení právě teď na jaře a proto jim vycházíme vstříc. S Rychloúvěrem se mohou pustit do rekonstrukce, do pořízení nové koupelny i kuchyně nebo třeba do stavby bazénu. A když už se začne s rekonstrukcí bydlení, mohou si klienti dopřát rovnou i nové spotřebiče a nábytek. Peníze získají  velice rychle, bez zajištění  až do výše 700 000 Kč a díky mimořádně nízké garantované sazbě 4,99 % p.a. mohou  mít například 100 tisíc korun jen za 840 korun měsíčně,“ uvádí Martin Sikora z marketingu Modré pyramidy.

Českomoravská stavební spořitelna nnově nabízí u vybraných produktů garanci pevné roční úrokové sazby po celou dobu splácení již od 2,95 procenta, a to dokonce bez nutnosti zajištění nemovitostí až do 500 tisíc korun. Navíc klienti mohou získat tablet Lenovo jako dárek.

REKLAMA

Od 27. února  snížila úrokové sazby u Půjčky ProBydlení o 0,5 % p. a. také Wüstenrot. Nabízí svým klientům možnost zažádat o úvěr ve výši 900 tisíc korun bez zajištění nemovitostí. 

Při šestileté a osmileté době splatnosti úvěru činí pro klienty Wüstenrotu aktuální úroková sazba 5 % p. a. V případě delší splatnosti je to 5,7 % p.a. (12, 14, 18 let). „Věříme, že snížením úrokových sazeb u Půjčky ProBydlení jsme tento překlenovací úvěr našim klientům ještě více zpřístupnili. Díky jednoduchému a rychlému vyřízení již nemusejí plánované rekonstrukce dále odkládat,“ říká Dagmar Náhlíková, vedoucí úseku vývoje produktů finanční skupiny Wüstenrot. Díky slevám za naspoření 40 procent cílové částky a za zajištění nemovitostí lze Půjčku ProBydlení získat už za 3 procenta ročně.

 

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

Investice do nájemních rezidenčních projektů zaznamenávají v Česku boom

V roce 2023 se v Česku do komerčních nemovitostí investovalo celkem 1290 milionů eur, investice do nájemního bydlení činily 167 milionů eur, což je třikrát více než v roce předchozím. Vzrostl také podíl tohoto segmentu na celkovém objemu investic do komerčních nemovitostí. Zatímco v minulosti (s výjimkou roku 2020) šlo maximálně o 3,3 %, loni to bylo 13 %.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

19. 04. 2024

Analýza: Budou v Praze nájmy opět srovnatelné se splátkami hypoték?

Doba, kdy bude v Praze opět srovnatelné splácet vlastní byt a bydlet v nájmu, se pravděpodobně rychle blíží. V následujících dvou letech by se ceny nových bytů měly zvyšovat o 5 % ročně, postupně klest sazby hypoték ke 3 % a růst nájemné v průměrně o 10 % za rok. Vyplývá to z aktuální analýzy Central Group.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 04. 2024

Hypoteční trh oživuje, meziročně stoupnul v březnu o polovinu

Z meziročního pohledu byl objem poskytnutých hypoték v březnu vyšší téměř o 50 %, zatímco v únoru rostl trh meziročně ještě o dvojnásobek. Nižší meziroční dynamika souvisí s vyšší srovnávací základnou z loňského roku, kdy začala hypoteční aktivita od března oživovat. Byplývá to z aktuálních dat ČBA Hypomonitoru.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *