EUR 25.200

USD 23.143

REPO sazba ČNB 6.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.200

USD 23.143

Podzimní akce bank: desetileté fixace od 2,29 %

 


 

Česká spořitelna během svých Hypotečních dnů nabídne mimořádně nízkou úrokovou sazbu pro hypotéky, 2,29 procenta pro pětileté, ale také až desetileté fixace. Nízko úrokové prostředí snížilo průměrnou úrokovou sazbu hypoték od konce loňského roku o 0,55 %. To České spořitelně umožnilo, aby nabídla klientům zafixovat si aktuální výhodnou úrokovou sazbu až na 10 let.

Centrální banky dělají historicky bezprecedentní uvolnění měnové politiky, které zvyšuje obavy z budoucího nárůstu inflace. Efektivním zajištěním proti inflaci je koupě nemovitosti financovaná hypotékou s maximální možnou fixací. Až inflace poroste, porostou i sazby, které se ale nedotknou dlouhodobě zafixovaných úvěrů. Spolu s tím jak porostou ceny na trhu, poroste i cena pořízené nemovitosti,“ vysvětlil David Navrátil, hlavní ekonom České spořitelny.

Časově omezená nabídka České spořitelny platí od 20. října do 30. listopadu 2014. Klienti ale nemusejí čekat, mohou navštívit pobočky již nyní a sjednat si výhodnou hypotéku až do výše 90 % hodnoty zastavené nemovitosti.

Raiffeisenbank nabízí mimořádný bonus 4 000 korun

Raiffeisenbank na podzim jako každý rok spouští tradiční Hypodny. Klienti mohou získat slevu na úrokové sazbě a navíc mimořádný bonus 4000 Kč při podpisu hypotéky i možnost bezplatných mimořádných splátek.

Raiffeisenbank v rámci tradičních Hypodnů zlevňuje hypotéky o 0,2 procentního bodu. „Zvýhodněnou sazbu klient získá, pokud si v rámci Hypodnů na pobočce nechá připravit orientační propočet a následně  uzavře hypoteční smlouvu  do 11. prosince 2014. Po podpisu smlouvy pak od banky získá bonus ve výši 4000 Kč,“ řekl produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš. Hypodny u Raiffeisenbank jsou časově omezené a trvají od 29. září až do 11. listopadu.

REKLAMA

UniCredit Bank: desetileté fixace na 2,84 %

UniCredit Bank tak v současné době nabízí velmi výhodné úrokové sazby každému typu klientů. Velmi populární dvouleté fixace začínají pod dvěma procenty na 1,99 %, tříleté na 2,10 %, pětileté na 2,20 % a desetileté nově na 2,84 %. Pro klienty preferující hypotéky s variabilní sazbou pak UniCredit Bank poskytuje úrok 2,09 %. Zájemci o refinancování si navíc tyto aktuální úrokové sazby mohou zajistit až o celý rok dopředu,“ uvedl tiskový mluvčí UniCredit Bank Petr Plocek.

Desetileté fixace od 2,84 % jsou ideální pro klienty, kteří preferují jistotu výše své splátky a neuvažují o částečném nebo úplném splacení úvěru před koncem doby fixace.

Nová půjčka na bydlení

Stavební spořitelna Wüstenrot zavedla od 13. října nový překlenovací úvěr Půjčka ProBydlení.  Do částky 500 000 korun poskytuje stavební spořitelna tento úvěr bez zajištění. Při sjednání do konce roku je Půjčka ProBydlení bez jakýchkoliv poplatků.  K překlenovacímu úvěru může klient získat navíc i státní podporu stavebního spoření až 2000 korun ročně.

Bez zajištění poskytuje stavební spořitelna Půjčku ProBydlení do výše 500 000 korun, manželům pak až na částku 700 000 korun. Zajištění zástavním právem k nemovitosti je požadováno u úvěrů nad 900 000 korun. Na pořízení družstevního bydlení je však Půjčka ProBydlení poskytována bez zajištění nemovitostí až do výše 2 miliony korun,“ uvedla tisková mluvčí Wüstenrot stavební spořitelny Helena Dušková.

REKLAMA

 

 

 

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje


Související články

Nový vzestup na trhu: Hypotéky a ceny nemovitostí nabírají dech

O českém trhu rezidenčních nemovitostí a trhu hypotečním není špatné pohovořit s někým, kdo se o dění zajímá. Zájem o hypotéky opět stoupá a s ním i ceny nemovitostí, které začínají nabírat dech. Očekávání a uvolnění parametrů obezřetnosti DTI a DSTI při poskytování úvěrů hraje svou roli. Nedostatek nabídky není jen otázkou poptávky, ale i „zelené“ […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

19. 03. 2024

Komentář: Blíží se znovu do USA nemovitostní krize?

Po delší odmlce se znovu vynořují důkazy o možné krizi v sektoru amerických nemovitostí. Otřesy na tomto trhu negativně ovlivňují tamní finanční domy, které drží velké množství dluhů směrem k developerům a majitelům nemovitostí. S prudkým nárůstem úrokových sazeb má mnoho firem problémy s refinancováním svých dluhů, což některé banky nutí zvyšovat rezervy na opravné […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

18. 03. 2024

Komentář: Regulační bouře prodražuje ceny bytů

Na pozadí neustálých proměn na realitním a hypotečním trhu se stále cosi děje. Jde o aktuální vývoj, trendy a dění, které ovlivňují jak cenovky nemovitostí, tak dostupnost hypotečního financování. Od nebývalého utažení úvěrových podmínek a jeho uvolnění až po očekávání budoucí inflace a role nemovitostí jako prostředku k ochraně před znehodnocením peněz – to vše […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

14. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *