EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Text: PR článek

10. 06. 2014

0 komentářů

S výběrem hypotéky vám pomohou online srovnávače

 


 

Vybírat hypotéku, to není jako nakupovat v obchodě pečivo. To totiž můžete další den nahradit jiným, chutnějším. Ale hypotéka, to je jiná káva. Sjednáním hypotéky máte závazek prakticky po zbytek svého produktivního života, a proto je třeba jeho výběru věnovat náležitou pozornost. Na hypotečním trhu existuje velmi pestrá nabídka. A jestliže chcete oslovit všechny banky, zabere vám to poměrně hodně času. Oblast hypotečního financování je totiž vysoce konkurenční prostředí a banky se mezi sebou doslova předhání, aby vás získaly pro sebe. Jedna nabízí nižší úrok, druhá lepší výhody a další příjemně nízké poplatky.

Jak se v tom vyznat, kde najít čas na studování všech podmínek a jak mít jistotu, že vám žádná nabídka neuteče? Máte dvě možnosti. Buď si zaplatíte nezávislého finančního poradce, který má přehled o hypotečním trhu a vhodně vám poradí. Nebo zkusíte online srovnávače hypotéky. Tuto bezplatnou online službu můžete využít v klidu svého domova, bez stresů a dodatečných nákladů na finančního poradce. Díky ní zvládnete vybrat tu nejlepší hypotéku bez cizí pomoci a máte navíc jistotu, že vás nikdo netlačí do něčeho, co nechcete.

Hypoteční kalkulačka šetří váš čas, peníze i nervy

Spoléhat na první nabídku, kterou vám bankéř předloží, je poměrně neuvážlivé. Díky srovnávači hypotéky vás ale nikdo balamutit nebude. Jedním kliknutím se vám zobrazí relevantní nabídky, které jsou ušité na míru vašim potřebám. Použití takových kalkulaček přitom je naprosto triviální. Stačí vám tři údaje – účel hypotéky (koupě, stavba či rekonstrukce nemovitosti, případně refinancování stávající hypotéky), výše hypotéky a požadovaná doba splácení. Zadáte údaje o své osobě a můžete nezávazně srovnat jednotlivé nabídky hypoték. Konec dlouhému hledání na webových stránkách a času strávenému v bankách! Toto řešení je moderní náhradou tradičních způsobů a je odrazem naší uspěchané doby. Vždyť kdo z nás má čas obcházet všechny bankovní domy nebo trávit večery nad webovými stránkami jednotlivých poskytovatelů? Zato pár minut na takové online porovnání si vyšetří každý!

Proč používat srovnávače hypotéky?

  • Ušetří čas, který byste věnovali návštěvě bank
  • Vhodným výběrem pomáhá šetřit peníze
  • Přizpůsobí se vašim potřebám
  • Zobrazuje vám ověřené nabídky
  • Umožňují zažádat o hypotéku online

Co je při výběru hypotéky důležité?

Výběr hypotéky je velké finanční rozhodnutí, proto není možné zohledňovat pouze měsíční splátku a úrokovou míru, byť jsou pro většinu lidí tím stěžejním měřítkem. Důležité je hlavně RPSN (roční procentní sazba nákladů, která vám řekne, kolik bude hypotéka stát), veškeré poplatky spojené s hypotékou (jednorázový poplatek za schválení hypotečního úvěru, měsíční poplatek za vedení účtu apod.) a obchodní podmínky. Podstatná je i délka fixace úrokové sazby, která uvádí, jak dlouho vám banka garantuje danou výši úrokové sazby.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *