EUR 25.235

USD 23.616

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.235

USD 23.616

Slunce probudilo banky. Nabízejí akce na levnější bydlení

 


 

Volksbank na začátku května přišla s novou akční nabídkou úrokových sazeb. Nově si mohou klienti pořídit hypotéku do 70 procent hodnoty nemovitosti s úrokovou sazbou 3,19 procenta se splatností do deseti let a 3,39 procenta se splatností nad deset let s fixací tři a pět let. Akce potrvá až do konce května a poplatek za zpracování takového hypotečního úvěru je momentálně 1 999 korun.

Ale pozor, abyste na tuto nabídku dosáhli, musíte být klientem Volksbank, mít založený osobní účet a nechat si tam zasílat vaši mzdu.

„Český hypoteční trh je v posledním období velmi konkurenční, a proto ve Volksbank vycházíme vstříc klientům takovými nabídkami, které pro ně budou skutečně výhodné a umožní jim splnit své představy o bydlení,“ říká Jiří Škrob, produktový manažer Volksbank CZ a doplňuje: „V rámci všech hypotečních úvěrů od Volksbank mohou klienti využít čerpání úvěru bez dokládání faktur, čerpání hypotéky na základě návrhu na vklad zástavního práva zdarma, možnost mimořádné splátky bez finančních sankcí nebo možnost odkladu splátek jistiny na počátku splácení až o šedesát měsíců.“

UniCredit zjednodušuje refinancování

Další květnovou akcí je nový typ hypotečního úvěru, který umožňuje přefinancování i klientům jiných bank za zvýhodněnou úrokovou sazbu, a to bez poplatku za vyřízení nového úvěru. Banka si klade za podmínku, že noví i stávající klienti musí být vzorní bez poskvrny splácení stávající hypotéky za uplynulé tři roky.

Rozhodli jsme se reagovat na požadavky našich klientů a umožnit jim získat výhodné podmínky hypotéčních úvěrů vzhledem k minimálním úrokovým sazbám na trhu. Pokud srovnáme průměrné úrokové sazby za uplynulé tři roky, pak zjistíme, že u variabilních hypoték klesly z 3 % na 2,5 % p.a. a u fixních hypotéčních úvěrů se jedná o  razantní pokles ve výši 2,56 %, a to z 5,55 % v dubnu 2009 na nynějších 2,99 % p.a.,“ uvádí Radomíra Papoušková, ředitelka odboru Segment Mass Market.

REKLAMA

SSČS snižuje sazby u překlenovacích úvěrů

Stavební spořitelna České spořitelny nově nabízí překlenovací úvěry HYPO TREND se zástavním právem k nemovitosti se sníženou úrokovou sazbou. U produktu HYPO TREND se klienti dočkají úroku 3,25 % ročně pro úvěry s úrokovou sazbou pevnou na tři roky a dále s ročním úrokem od 3,70 % se sazbou pevnou po celou dobu splatnosti.

Snížení úrokových sazeb také znamená snížení výše měsíčních splátek úvěrů.  „Již třetím snížením úrokových sazeb za posledních šest měsíců reagujeme na aktuální vývoj na trhu bydlení s cílem zvýšit dostupnost našich úvěrů. Klientům nabízíme sníženou sazbu bez ohledu na to, o jak vysoký úvěr ve vztahu k hodnotě zastavované nemovitosti klient žádá,“ uvedl Jan Diviš, místopředseda představenstva SSČS.

Další prodloužení akce u Modré pyramidy

Modrá pyramida znovu prodloužila akci u produktu Moudré spoření s nabídkou „2 % + 2 %“. K běžným 2 % ročního úroku z vkladu Modrá pyramida nabízí další zvýhodnění v podobě dodatečného úroku ve výši 2 %. Tuto slevu je možné využít až do července.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje


Související články

V Praze výrazně rostou prodeje nových bytů, ale už i ceny

Prodeje nových bytů v Praze v letošním roce výrazně rostou, developeři za první čtvrtletí prodali celkem 1520 nových bytů. To je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku takřka trojnásobek. První čtvrtletí loňského roku však bylo z pohledu prodejů nejhorší v historii monitoringu trhu, tedy za poslední dvě desetiletí.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

22. 04. 2024

Investice do nájemních rezidenčních projektů zaznamenávají v Česku boom

V roce 2023 se v Česku do komerčních nemovitostí investovalo celkem 1290 milionů eur, investice do nájemního bydlení činily 167 milionů eur, což je třikrát více než v roce předchozím. Vzrostl také podíl tohoto segmentu na celkovém objemu investic do komerčních nemovitostí. Zatímco v minulosti (s výjimkou roku 2020) šlo maximálně o 3,3 %, loni to bylo 13 %.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

19. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *