27. 05. 2020

AFI EUROPE VSTUPUJE NA TRH NÁJEMNÍHO BYDLENÍ: VLAJKOVÝM PROJEKTEM JE TULIPA KARLÍN

Společnost AFI Europe, figurující v top desítce pražských rezidenčních developerů, mění svoji dosavadní strategii ve prospěch nájemního bydlení. Všechny další rezidenční projekty, které společnost v budoucnosti v tuzemsku postaví, již budou určeny na pronájem s cílem vybudovat vlastní portfolio cca 1 000 nájemních bytů. AFI Europe navazuje na své dosavadní zkušeností s nájemním bydlením v Německu. Ty  chce využít nejen v ČR, ale i v dalších státech střední a východní Evropy, kde v současnosti působí. Prvním takovým projektem u nás se stane Tulipa Karlín v Praze 8, kde vznikne více než 100 nájemních bytů doplněných o obchody a služby. Výstavba projektu byla právě zahájena. Dokončení se očekává v posledním čtvrtletí 2021. Celková investice AFI Europe přesáhne 1 miliardu korun.

„Poptávka po bydlení v Praze zůstává i v současné době stále silná. S rostoucími cenami nemovitostí v době před koronavirem, které pravděpodobně neklesnou ani poté, co pandemie odezní, je pro lidi stále těžší dosáhnout na hypotéku a pořídit si vlastní byt. V kombinaci s nastavením současné generace milieniálů, která se nechce vázat a ve výběru místa i stylu života preferuje flexibilitu, se ve zvýšené míře dostává ke slovu nájemní bydlení. Rozhodli jsme se proto cíleně zaměřit na výstavbu nájemních bytů, které budou pro klienty atraktivní, a zároveň nám budou přinášet dlouhodobě stabilní příjmy,“ komentuje Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe pro Českou republiku.
Tulipa Karlín vyroste na rohu ulic Thámova a Pernerova poblíž stanice metra „B“ Křižíkova. Dvě stávající budovy z počátku 20. století plánuje developer rekonstruovat a doplnit o novostavbu ve tvaru písmene „L“. Převládající funkcí bude nájemní bydlení, nebudou však chybět ani prémiové kanceláře a maloobchodní jednotky. Ve vnitrobloku vznikne malé nádvoří s relaxačními zónami pro rezidenty. Celý projekt doplní veřejné plochy s udržovanou zelení. Za architektonickým návrhem stojí ateliér Bevk Perović arhitekti.
Karlín se v průběhu posledních let stal jednou z nejatraktivnějších pražských lokalit. Leží nedaleko centra, nabízí kompletní občanskou vybavenost od obchodů a služeb až po restaurace a kavárny, skýtá dostatek zeleně a spoustu možností pro volnočasové aktivity. Centrum města je vzdáleno od projektu dvě zastávky metrem anebo pět minut jízdy automobilem.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek