01. 03. 2019

Česká stopa v Budapešti za více než půl miliardy

Česká investiční společnost Europa Investment Property zahajuje výstavbu hotelového komplexu v centru Budapešti. 19. února byla podepsána kupní smlouva na pozemek s developerskou společností Skanska. Provozovatelem hotelu bude Holiday Inn Express, řetězec Intercontinental Hotel Group. Výstavba potrvá tři roky. Celkové investiční náklady budou činit 22. mil €, tedy zhruba 567 mil Kč.

Hotel nabídne 11 000 m² podlahových ploch. Vedle 234 pokojů v tříhvězdičkovém standardu budou jeho součástí komerční prostory F&B (Food & beverage) – restaurace, kavárny a bary. Samozřejmostí bude rovněž podzemní parkování. Stavba vyroste na pozemku na Hungaria Krt. v samém centru Budapeště u rychlodráhy z letiště. “Aktuálně probíhají projektové práce, v listopadu začne výstavba a od března 2022 již bude stavba v plném provozu,” upřesňuje Ondrej Spodniak ze společnosti Europa Investment Property.
Kancelářský komplex
Pro Europa Investment Property jde o další projekt v hlavním městě Maďarska. Prvním je rekonstrukce kancelářské budovy se sklady v centru Budapešti 4. Areál pozemku má přes 5 100 m² a budova více než 2 000 m² čistých podlahových ploch kanceláří a skladů. Projekt počítá s rozšířením stávající budovy a výstavbou nové s podzemními garážemi a přírůstkem dalších 8 000 m² čistých podlahových ploch. Tím vznikne nový kancelářský komplex s apartmány hotelového typu, včetně F&B komponentu, o celkové čisté podlahové ploše přes 10 000 m².
Tisková zpráva Europa Investment Property

Vývoj Swiss Life Hypoindexu