Sobota 16. listopadu. Svátek má Otmar.

ČMSS již uzavřela 8 milionů smluv o stavebním spoření

22.10.2019 10:10 Tisková zpráva: Českomoravská stavební spořitelna

Českomoravská stavební spořitelna uzavřela osmimiliontou smlouvu o stavebním spoření ve své historii.  Stavební spoření je v České republice dlouhodobě nejoblíbenějším zabezpečeným spořicím produktem, v ČMSS klienti naspořili již téměř 700 miliard korun.

V minulých dnech uzavřela ČMSS spořicí smlouvu s pořadovým číslem 8 000 000. „ČMSS  na českém trhu působí od roku 1993. Liška se za tu dobu stala synonymem pro výhodné a bezpečné spoření. Osm milionů smluv je pro nás obrovský závazek i do budoucna,“ uvedl k dosaženému jubileu místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

Stavební spoření je dlouhodobě mezi zabezpečenými produkty nejoblíbenějším způsobem spoření. Jako jeden z mála bezpečných způsobů spoření pravidelně poráží inflaci, jeho aktuální výnos se může blížit až čtyřem procentům. „Díky stavebnímu spoření nejspíš nezbohatnete. Ale můžete si naspořit zajímavou částku, která vám pomůže v budoucnu získat úvěr na vaše bydlení nebo si pomocí peněz ze stavebka svůj dům či byt vylepšíte. Klienti to dobře vědí, proto se ke stavebnímu spoření často vrací a zájem o nové smlouvy v posledních době mírně roste,“ dodal Jochen Maier.

Klienti dosud s Liškou naspořili 689 miliard korun. „Obrovská částka, která směřovala v drtivé většině do lepšího bydlení. To je silný příběh úspěchu Lišky na českém trhu,“ uzavřel Maier.

V letošním roce ČMSS za prvních devět měsíců uzavřela 125.459 smluv, to je meziročně
o jedno procento více než loni. Celková cílová částka dosáhla 43,5 miliardy korun a průměrná výše cílové částky činí 347 tisíc Kč.