04. 12. 2018

Cofidis zjednodušuje financování nákupu zboží, spouští Pagodil

Přední nebankovní společnost Cofidis přichází na trh s novým řešením pro financování nákupu zboží či služeb. Jmenuje se Pagodil a navazuje na obdobné řešení fungující úspěšně v Itálii. Jeho největší výhodou je uživatelská jednoduchost pro obchodníky i klienty. Žádost o financování včetně okamžitého schválení totiž díky moderním technologiím zabere v mobilní aplikaci jen několik minut.

V Itálii funguje Pagodil na podobném principu už déle než 5 let a na tamějším trhu ho využívá přes 10 tisíc obchodních partnerů, kteří s ním ročně realizují okolo milionu finančních transakcí. Mezi obchodníky využívající Pagodil patří top značky v retailu.
„Z několikaletých zkušeností z Itálie víme, že díky jednoduchosti a rychlosti umožňuje Pagodil obchodníkům prodávat nejen více zboží, ale i dražší produkty. A v neposlední řadě také uskutečnit prodej zákazníkům s nedostatkem jednorázových financí,“ říká Cyril Křůpala, obchodní a marketingový ředitel společnosti Cofidis. To potvrzují také údaje z průzkumu mezi uživateli Pagodilu z Itálie, když 31 % zákazníků nakoupilo dražší zboží, než plánovalo, a to dokonce o 54 %. Další data ukazují, že 37 % zákazníků by svůj nákup bez Pagodilu vůbec neuskutečnilo.
Pagodil od Cofidisu výrazně zjednodušuje financování nákupu zboží díky automatickému vyplňování údajů o klientovi prostřednictvím technologie OCR (Optical Character Recognition). Obchodník do speciální aplikace pouze ofotí doklad totožnosti zákazníka a manuálně doplní jen 6 dalších údajů, zatímco při standardním nákupu zboží na splátky je v některých případech potřeba vyplnit ručně až 50 informací. Složitá není ani kalkulace, když obchodník v aplikaci zvolí jen cenu zboží, přímou platbu a počet splátek. Úrok a RPSN je vždy 0 %, klient tak nic nepřeplatí a platbu si vlastně pouze rozdělí na několik menších částí.
Financování skrze Pagodil je tak výrazně rychlejší než běžný nákup zboží na splátky a podstatně usnadňuje práci zaměstnancům. „Obchodníci většinou chtějí svým zákazníkům nabízet více možností financování nákupu zboží, ale na jedné straně bojují se složitostí formulářů a na straně druhé s časovou náročností celého procesu. Pagodil reaguje právě na tyto jejich výtky,“ říká Křůpala. Jednoduché a uživatelsky přívětivé řešení chce Cofidis využít i k oslovení segmentů, které tradičně nenabízejí svým klientům různé druhy financování. Zejména zubních ordinací, veterinárních klinik, optik, estetických klinik či fitness zařízení.
Kromě vyplnění údajů o klientovi se v aplikaci odehrává i samotné schválení včetně automatického posouzení údajů v registrech, které díky technologickému řešení probíhá okamžitě. Smlouvu následně klient podepíše prostřednictvím zabezpečeného SMS podpisu s certifikátem PostSignum od České pošty. Pagodil lze jako úvěr s nulovým navýšením sjednat od 2 000 Kč do 20 000 Kč na dobu od 3 do 12 měsíců. Další procesní a technologická vylepšení v aplikaci navíc Cofidis plánuje již na příští rok. Více informací o Pagodil najdete na www.pagodil.cz.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu