26. 03. 2024

CREDITAS Real Estate zdvojnásobila portfolio nájemních bytů

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Stávající portfolio nájemních bytů rozšířila o sto nových plně vybavených jednotek. Aktuálně tak spravuje více než dvě stě nájemních bytů ve čtyřech projektech v hlavním městě.

Institucionální nájemní bydlení se stalo standardní součástí nabídky nájmů především v hlavním městě. Většinu nájemního trhu tvoří soukromé pronájmy (67 %), zastoupení institucionálních nájmů je v Česku zatím relativně malé – pohybuje se okolo 7 %. Právě to se ale postupně mění.

Rostoucí zájem o institucionální nájemní bydlení je dán především vyšším standardem nabízených bytů, které jsou kompletně a moderně vybavené, výrazně nižšími pořizovacími náklady oproti vlastnickému bydlení a také změnou v přístupu mladších generací, které dávají přednost větší flexibilitě a preferují smlouvy na dobu určitou. S institucionálním nájemním bydlením je také spjata také vyšší kvalita nabízených služeb,“ vysvětluje důvody rostoucího zájmu Jiří Vajner, generální ředitel CREDITAS Real Estate.

Čtyři nové projekty na pražském nájemním trhu během jednoho roku

Enormní zájem ze strany zájemců o nájemní bydlení zaznamenala společnost CREDITAS Real Estate vloni v březnu, kdy uvedla na trh 95 moderních a nadstandardně vybavených bytových jednotek v projektu LOOX Prosek Apartments. Součástí objektu jsou podzemní garáže, sklepy a komerční prostory, které poskytují obyvatelům domu a přilehlého okolí užitečné služby.

Velmi rychle se v průběhu podzimu povedlo pronajmout všech 38 jednotek v projektu Pobřežní Apartments, který nabízí byty od 1+kk po 3+1 ve strategické lokalitě na rozmezí Florence a Karlína. Byty jsou zařízeny v nadčasovém a minimalistickém designu, mají balkóny nebo terasy. V budově se nachází reprezentativní společné prostory, garážová stání a sklepy.

Stejně velký zájem pak byl na podzim o byty v Lisabonská Apartments. Projekt nabízí 62 jednotek o dispozicích 1+kk a 2+kk, společenskou místnost s kuchyní, prádelnu, jídelní a nápojové automaty, vysokorychlostní internet. Před domem jsou rezidentům k dispozici vyhrazená parkovací stání.

REKLAMA

Posledním přírůstkem do portfolia nájemních bytů společnosti CREDITAS Real Estate je komorní projekt Bořivojova Apartments. Ten nabízí 10 bytů o dispozicích od 1+kk po 3+kk, všechny jsou již pronajaty.

Budoucnost bude nájmům přát

Aktuální makroekonomické ukazatele naznačují, že bydlení v nájmu se stane realitou pro velké procento obyvatel České republiky, a že zájem o něj do budoucna nadále poroste. Hlavními důvody jsou vysoké ceny nemovitostí, které v důsledku nedostatečné výstavby porostou i budoucnu. Podle Asociace nájemního bydlení je tak pravděpodobné, že na konci této dekády bude v nájmu bydlet každý čtvrtý Čech. Na trhu však nyní chybí desítky tisíc nájemních bytů, zejména ve velkých městech. Segment nájemního bydlení tak zachraňují soukromí investoři, kteří vidí v tomto sektoru příležitost a jsou schopni částečně pokrýt poptávku trhu.

CREDITAS Real Estate nyní spravuje v Praze přes 200 nájemních bytů. Tento počet chceme během následujících let ještě výrazně navýšit. Nájemní byty plánujeme stavět především v Praze a v Brně,“ dodává na závěr Jiří Vajner.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu