Do realitní sítě RE/MAX vstoupil jeden z pěti nejvýznamnějších realitních hráčů

Vývoj posledních měsíců pouze potvrzuje dřívější prognózy, že český trh čeká další konsolidace, kdy obstojí pouze ti nejsilnější. Vstup třinácti kanceláří A-City s více než stovkou makléřů vede k dalšímu významnému celostátnímu posílení sítě RE/MAX. „Nabídek týkající se vstupu do některé z franšízových realitních sítí přišlo několik, ale výběr byl pro nás jednoznačný. Věděli jsme, že pokud do nějaké sítě vstoupíme, tak pouze do té nejlepší, která má za sebou konkrétní výsledky a má co nabídnout franšízantům i klientům,“ říká Ing. Tomáš Fašina, majitel A-City.

A-City byla založena v roce 2004. V České republice je čtvrtou největší realitní společností a jedničkou na Vysočině. Ve své nabídce má přes 3 200 nemovitostí. „Je to důležitý moment pro RE/MAX i pro český realitní trh. Spojení takto významné společnosti jakou je právě A-City se značkou RE/MAX, signalizuje zesílenou konsolidaci na trhu zostřením konkurence, ve které obstojí jen ti nejkvalitnější, samozřejmě ke konečnému prospěchu zákazníků. Velmi si vážím partnerů z A-City, kteří svým rozhodnutím jen potvrzují, že jsme jednička na trhu a že máme co nabídnout. Máme rozjednané dohody s dalšími kvalitními realitními partnery po celé České republice, pro které spojení s A-City bude jistě důležitým impulzem,“ dodává David Krajný, prezident realitní společnosti RE/MAX Česká republika a Slovensko.

Společnost RE/MAX je podle nezávislého průzkumu společnosti PHD nejznámější realitní sítí v České republice, která má nejvyšší procento spokojených zákazníků. Díky neustále se zvyšující produktivitě kanceláří dosáhl RE/MAX ve druhém kvartálu 2009 oproti prvnímu kvartálu tohoto roku v průměru 30 % nárůst obratu na kancelář a 43 % nárůst počtu prodaných nemovitostí na kancelář ve stejném období. Vstupem A-City do sítě RE/MAX se rozšíří tuzemská databáze na více než 17 000 nemovitostí. Ročně investuje do reklamy přes sto miliónů korun.