09. 06. 2022

Dodomo představuje nový koncept pronájmu

Před dvěma lety představilo Dodomo alternativu k běžným nájemním kaucím a začalo měnit zkostnatělý standard. Nyní Dodomo ohlašuje partnerství s Generali Českou pojišťovnou a představuje zásadní vylepšení svých služeb.

S posláním přivést pronájmy nemovitostí do digitálního věku nabízí Dodomo majitelům nemovitostí i nájemcům způsob jak zjednodušit pronájmy a zvýšit přitom ochranu obou stran.

Řešení Dodomo přichází ve správný čas. Globální pandemie dočasně stlačila ceny pronájmů, ale nyní je situace zcela opačná. Nižší dostupnost vlastního bydlení kvůli rostoucím cenám nemovitostí i přísnějším podmínkám hypoték jsou hlavními důvody stále vyššího zájmu o nájemní bydlení. Kromě toho se mnoho nájemníků potýká s finančními následky současné bezprecedentníinflace.

Služba Dodomo nabízí nájemcům možnost ušetřit platbu běžné nájemní kauce a zároveň zvyšuje ochranu pronajímatele i nájemce.

Za malý úvodní poplatek a měsíční paušál nabízí Dodomo nejen krytí všech škod, ale také ochranu nájemce před platební neschopností z důvodu nezaměstnanosti. Nájemci mohou také využít garanci Dodomo k nahrazení již dříve zaplacené kauce a získat tak částku kauce zpět.

“S naším produktem mají nájemci možnost získat zpět nezanedbatelnou sumu vlastních peněz, které jinak leží zcela bez užitku u majitele bytu. Pronajímatele mají sice ze zákona povinnost kauce úročit, v praxi se tomu ale zpravidla neděje,” říká Tomáš Rákosník, jeden ze zakladatelů Dodomo.

REKLAMA

„Výhradně pro Dodomo jsme připravili unikátní pojistný produkt, který kombinuje pojištění odpovědnosti a pojištění schopnosti splácet. V jediném řešení tak dokážeme pokrýt potřeby jak majitelů bytů, jak nájemců. Chytře tak přispíváme k produktu Dodomo, který v oblasti rezidenčních nemovitostí přidává hodnotu oběma stranám, a to jak zvýšením jejich ochrany, tak snížením nákladů,” dodává Ondřej Peca, manažer pro digitalizaci z Generali České pojišťovny.

Statistika Dodomo ukazuje, že majitelé bytů, kteří akceptují Dodomo a netrvají na hotovostní kauci, ho pronajmou výrazně rychleji. Díky zapojení Generali České pojišťovny se navíc nově násobně zvyšuje ochrana majitelů před škodami v bytě.

Podobný produkt je na německém trhu dostupný již více než deset let s velkým úspěchem a další služby nyní bleskově dobývají realitní trh v Anglii. Český realitní trh za západními zeměmi dlouhodobě zaostává.

„S Dodomo chceme našim zákazníkům nabídnout víc než jen záruku,“ pokračuje Tomáš Rákosnik: „Naším cílem je poskytovat produkt, díky němuž je nastěhování do nového domova co nejjednodušší, cenově dostupné a co nejsnazší, a které zároveň poskytne pronajímatelům jistotu, že mají po svém boku partnera, který je plně pokryje v případě problémů.“