17. 08. 2022

Ekospol se za 30 let na trhu stal jedním z nejžádanějších zaměstnavatelů

Desítky tisíc zájemců o práci ve firmě, která se v minulých třech dekádách výrazně podepsala na současné podobě hlavního města, řadí developerskou společnost Ekospol mezi nejžádanější zaměstnavatele v celém Česku. Zájem o práci v Ekospolu je dlouhodobě enormní, na jednu vypsanou pozici se často hlásí stovky žadatelů. Není divu, protože kromě milionového platu je láká podílet se na opravdu velkých rezidenčních projektech, které zásadně mění tvář Prahy.

Za třicet let úspěšného působení na trhu jsme dokončili takřka šest desítek velkých rezidenčních projektů. Naši kolegové navrhli a realizovali bydlení pro více než deset tisíc lidí. To je velká motivace pro práci u nás,“ říká zakladatel Ekospolu Evžen Korec, který zůstal po celou dobu až do současnosti jeho generálním ředitelem a předsedou představenstva.

Změnili jsme mnohá místa Prahy a proměnili spoustu dříve zanedbaných lokalit v živé městské čtvrti. Za zmínku stojí například Panorama Kyje, kde jsme v docházkové vzdálenosti od metra během deseti let v několika etapách postavili téměř tisíc nových bytů. Podobně velký byl i rezidenční projekt ve velmi žádané lokalitě v Horních Měcholupech, kde se všech takřka tisíc bytů vyprodalo dlouho před dokončením stavby,“ uvádí Korec s tím, že pro Ekospol je typické, že takřka všechny byty díky velkému zájmu klientů vyprodají buď před zahájením stavby, nebo v jejím průběhu.

Ekospol nyní patří k největším soukromým vlastníkům pozemků v Praze a blízkém okolí, kde vlastní půl milionu metrů čtverečních určených pro bytovou výstavbu. Na nich plánuje výstavbu 7000 nových bytů v celkové hodnotě přesahující 35 miliard korun.

Developerská firma nyní působí takřka výhradně na území hlavního města, přesto rozlohou největší rezidenční projekt v historii ČR připravuje v těsné blízkosti za hranicemi Prahy, v Roztokách u Prahy. „Na 40 hektarech plochy jsme už dokončili na 300 bytů a 200 parcel, což představuje zhruba třetinu celkové plánované výstavby. Ostatně velké plány máme i do budoucna. Když se vrátím zpátky do Prahy, tak jeden z největších rezidenčních projektů v rámci celé Prahy plánujeme na Zličíně, kde místo nyní zanedbaného brownfieldu vybudujeme zcela novou městskou čtvrť s více než dvěma tisíci byty. Projekt s dvěma tisíci byty připravujeme také na Západním Městě na hranici Stodůlek a Třebonic,“ naznačuje další plány firmy Korec.

Právě podobné velké projekty lákají do Ekospolu ty nejlepší zaměstnance, kteří touží po vlastní realizaci. „Na trhu není moc firem, které svým zaměstnancům umožní ovlivnit podobu hlavního města na mnoho let dopředu a zkultivovat zanedbané či nevyužívané lokality. Schopní odborníci s neotřelými nápady se u nás velmi rychle prosadí. Příležitost vtisknout tvář celým novým čtvrtím, které v hlavním městě stavíme, je velkou motivací. Jedním z největších projektů je chystaná transformace, nyní zanedbaného bronwfieldu na Zličíně nedaleko metra B, v novou moderní městskou čtvrť s dvěma tisíci byty a občanskou vybaveností. Podílet se na takové proměně je snem mnoha architektů a inženýrů. Splnit jim ho dokážou jen ti největší developeři s dlouholetou tradicí,“ upozorňuje Korec s tím, že nejschopnější lidé, kteří svou odbornost prokazují i nadstandardními pracovními výkony, snadno v Ekospolu dosáhnou na milionové roční mzdy.

REKLAMA

Uplatnění v Ekospolu nyní najdou hlavně architekti velkých rezidenčních projektů, hlavní inženýři projektů, technický dozor velkých projektů, projektanti pozemních staveb či pracovníci provádějící klientské změny.